הורשע עו"ד מוחמד מכפר בענה בהבערת מסרים בין אסירים בטחונים כלואי החמאס, בינם לבין תנועת החמאס ובינם לבין עצמם
|
ת"פ בית המשפט המחוזי חיפה |
11883-04-14
1.1.2017 |
|
בפני השופטים: סגן נשיא - אברהם אליקים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל |
הנאשם: מוחמד עאבד |
| הכרעת דין | |
מבוא
משמעות העברת מידע בין אסירים ביטחוניים באמצעות מי שתוארו עורך דין אך מעשיו נעשים בלי קשר למקצועו, זו השאלה המלווה את האירועים בתיק זה.
- הנאשם עורך דין במקצועו שייצג בין השאר עצירים ואסירים ביטחוניים עבד בשיתוף פעולה מלא עם עורך דין פארס אבו חסן (להלן-פארס) עורך דין אשר בבעלותו משרד עורכי דין בשכם ובחלק מהמקרים גם פעל הנאשם ישירות מול עורך דין מחמוד רג'ב מעזה (להלן-רג'ב).
במסגרת ביקוריו בבתי הסוהר השונים נפגש הנאשם לבקשת פארס או רג'ב בין השאר עם אסירים ביטחוניים של ארגון החמאס אותם לא ייצג ייצוג משפטי ולהם לא נתן ייעוץ משפטי, אבל קיבל מהם באותן פגישות מידע אותו העלה על הכתב ושלח אותו לפארס ולפעמים במסגרת פגישה שכזו הביא הנאשם לידיעת האסיר/העציר דיווח שנרשם קודם לכן באותו אופן בפגישה אחרת מפיו של אסיר בטחוני אחר של החמאס הכלוא במתקן כליאה אחר.
- השאלה העיקרית שעל הפרק היא האם הנאשם פעל בשירות החמאס לצורך יצירת התקשורת בין אסירי החמאס ובין ארגון החמאס או למצער "עצם הנאשם את עיניו" בעת שנטל חלק באותו מארג של העברת מידע.
המאשימה כינתה בכתב האישום את העברת המידע, העברת מסרים ואת המסמכים שיצר הנאשם באותן פגישות, איגרות. הנאשם טען לאורך כל משפטו כי לא מדובר במסרים או באיגרות אלא בפרוטוקולים אותם כינה גם דוחות ובעדותו גם כינה את המסמכים שיצר באותן פגישות מכתבים.
לטעמי אין שום משמעות לכינוי בו יכונה המסמך ואאמץ את המינוח המועדף על ידי הנאשם, "דוחות". השאלה האמיתית אינה מה כינויו של אותו נייר אלא לשם מה נועד התיעוד ולמי היה מיועד.
לטענת המאשימה מדובר בשירות שנתן הנאשם במודע עבור ארגון טרור, ארגון החמאס, לטענת הנאשם הוא פעל בתום לב עבור עורך דין פארס, נפגש עם אסירים לפי בקשתו והעביר את הדיווח על המפגשים לפארס מבלי שהוא יודע מה נעשה עם הדיווח מעבר לכך.
תמצית עובדות כתב האישום
כתב האישום תוקן 3 ימים לאחר הגשתו, בדרך של הוספת רכוש אותו מבקשת המאשימה לחלט, לשם הנוחיות כתב האישום המתוקן יכונה כתב האישום.
כתב האישום כולל חלק כללי ושני אישומים, הראשון בנושא ביצוע עבירות ביטחוניות והשני בנושא ביצוע עבירות מס. הנאשם הודה בביצוע עבירות המס ולכן לא נחקרו עדים בנושא ואין התייחסות ספציפית לעבירות אלו בסיכומי הנאשם (למרות שבתגובתו לכתב האישום חלק על היקף הסכומים הנטענים).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|