- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הורנשטיין נ' אביטל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
9638-04-10,7757-04-10
17.10.2010 |
|
בפני : ישי קורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. דוד הורנשטין 2. דוד הורנשטיין |
: 1. תמר ששון 2. ניר אביטל 3. עדי אביטל |
| החלטה | |
החלטה
התובע הגיש 2 תביעות, האחת נגד הגב' תמר ששון, השנייה נגד עדי וניר אביטל. התביעות הן תביעות פינוי באשר ל 2 חנויות שמוחזקות על ידי הנתבעים, ואשר אין חולק שהתובע בעל זכויות בעלות בחנויות האלה, וליתר דיוק, בעל 30%, בעל 1/3 מהזכויות בחנויות. יתר הזכויות הן בבעלות האחות של התובע. עימה הוא מצוי ככל הנראה בסכסוך.
הנתבעים טוענים שהם מחזיקים ב2 החנויות מכח הסכמי שכירות שנכרתו בינם לבין הגב' הורנשטיין, אחותו של התובע. הגב' הורנשטיין נמצאת באולם, והיא אינה כופרת בנכונות טענות ההגנה ככל שהבנתי מדבריה, ומדברי כונס הנכסים אשר ייצג אותה בדיונים קודמים.
טענת ההגנה העיקרית היא, שמדובר בחנויות שהשימוש הרגיל בהן, הוא השכרה. ועל כן, זכאית הייתה הגב' הורנשטיין להשכיר את החנויות מכח סעיף 30 לחוק המקרקעין. באין הסכם שיתוף אשר קובע אחרת, בין התובע ואחותו.
בישיבה קודמת, העובדות עדיין לא היו נהירות לבית המשפט. שכן, כתב ההגנה שהוגש, היה כתב הגנה תמציתי ביותר. ולא היה ברור מכח אלו זכויות מחזיקים הנתבעים בחנויות.
כפי שעומדים הדברים כרגע, וכפי שמתוארים לעיל, אינני סבור שניתן לקיים את הדיון בתביעה ללא מעורבות של הבעלים הנוסף של החנות, של החנויות. ועל כל אני מורה לתובע להגיש כתב תביעה מתוקן ב-2 התיקים, שבו תצורף הגב' זוהרה הורנשטיין כנתבעת נוספת. הנתבעת הנוספת תגיש כתב הגנה תוך 30 יום מקבלת כתב התביעה.
כתב תביעה מתוקן, יוגש עד ליום 01/11/2010 ויימסר מסירה אישית לנתבעים האחרים.
כפי שקובעות התקנות, ככל שהנתבעים מעוניינים לתקן את כתב ההגנה הם רשאים לעשות כן, תוך 30 יום מקבלת כתב התביעה המתוקן.
הנתבעת הנוספת, רשאית וודאי להגיש כתב הגנה מתוקן, תוך 30 יום מקבלת כתב התביעה המתוקן.
ככל שהנתבעים שהגישו כתב הגנה, אינם מעוניינים להגיש כתב הגנה מתוקן, ייחשב כתב ההגנה שהוגש מטעמם ככזה.
אני מקווה שבמקביל להליכים האלה, ישכילו הצדדים לקדם את הליכי פירוק השיתוף באופן שייתר את הדיון התביעה בתיק זה.
בשלב זה, נקבע התיק לקדם משפט נוסף ביום 15 בפברואר 2011, בשעה 11:30.
ניתנה והודעה היום ט' חשון תשע"א, 17/10/2010 במעמד הנוכחים.
ישי קורן, שופט
עו"ד דנוס:כבודו, אם אפשר רק לציין לפרוטוקול. אמנם הסתבכות עניינית, לא צריך להעלות בהזדמנות הראשונה. אבל ייתכן ואנחנו, לא קיבלנו כתבת תביעה. שאנחנו נעלה את הטענה הזאת, שהסמכות מסורה לבית המשפט לענייני משפחה. אם הם יגישו תביעה, כי העילה של הסכסוך, היא סכסוך משפטי.
כב' הש' קורן:זה לא, זה לא אם הם יגישו תביעה. כי אני הוריתי,
עו"ד דנוס:כן,
כב' הש' קורן:להם להגיש כתב תביעה.
עו"ד דנוס:אז הם יגישו, ואנחנו נעלה את הטענה הזאת. שהם לא יגידו, שאנחנו לא העלנו את הטענה.
כב' הש' קורן:כוונת הגב' הורנשטיין להגיש בקשה לעניין הסמכות העניינית,
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
