ענ"א
בית משפט לנוער חיפה
|
46535-03-18
18/04/2018
|
בפני השופטת:
אספרנצה אלון
|
- נגד - |
המערערת:
XXX עו"ד כנרת זמור פרנקו (סיוע משפטי)
|
המשיבה:
האגף לשירותים חברתיים קריית ביאליק ענת קרקופולסקי – פרץ ו/או עו"ד יריב הופמן
|
החלטה |
בעניין הקטינה: XXX באמצעות האפוטרופוס לדין, עו"ד גל טורס
- ערעור על החלטות בית המשפט לנוער בחיפה (כב' השופטת עדנה בן-לוי) מיום 05.03.2018, ומיום 11.3.17 בתיק תנ"ז 914-10-14 (להלן: "בית משפט קמא") במסגרתן נקבע כי הקטינה תוצא בצו משמורת ותועבר למרכז חירום לצורך אבחון וגיבוש דרכי טיפול, תחת הוצאתה למשפחת אומנה. תוקף הצו 70 יום מיום קליטת הקטינה במרכז החירום (להלן: "ההחלטה").
- הקטינה, XXX XXX, ילידת 2013.XX.XX, הינה ביתם היחידה של המערערת ושל מר XXX XXX(להלן: "הקטינה"). הוריה התגרשו זה מזו במהלך הדיונים שהתקיימו בעניינה בבית המשפט לנוער באילת. הקטינה הוכרזה כקטינה נזקקת מיום היוולדה ובית המשפט לנוער באילת, בחן מעת לעת את דרכי הטיפול. לבית משפט לנוער באילת הוגשו לאורך השנים כ-20 דיווחים ותסקירים ובפניו התקיימו 12 דיונים. העדכון האחרון שהוגש לבית המשפט לנוער באילת, הוא מיום 27.11.17 ונערך על ידי אגף לשירותים חברתיים קרית ביאליק, לשם עברו המערערת והקטינה להתגורר בבית הסבא (אביה של המערערת).
- ביום 10.12.17 קיים בית משפט השלום באילת דיון אליו לא התייצבו הורי הקטינה אך נכחו בו ב"כ המערערת (עו"ד קפיטולניק), עו"ס לחוק הנוער (גב' בר חנין), עו"ס משפחה (גב' אביגדור) והאפוטרופא לדין (עו"ד גונן), שמע בית משפט לנוער באילת את עמדות הצדדים ובסופו של יום הורה על הוצאת הקטינה ממשמורת אמה למשפחת אומנה. בשל חשיבותה של ההחלטה, שהובילה להחלטת בית משפט קמא, אביאה בהרחבה:
"החלטה
לפניי בקשת המבקשת לשנות את דרכי הטיפול בעניינה של הקטינה, מצו השגחה לצו הוצאה ממשמורת והשמתה במשפחת אומנה.
ביום 01.10.17 נדרשתי להכריע בבקשת המבקשת להוציא את הקטינה ממשמורת אמה וסבתה למשפחת אומנה, ובמקביל בבקשת המשיבה לשנות את דרכי הטיפול באופן שצו ההשגחה במשמורת המשיבה יוותר על כנו, אך הקטינה תעבור ביחד עם המשיבה להתגורר בבית אבי המשיבה.
לאחר ששמעתי את כלל הגורמים, לרבות את המשיבה ואביה, החלטתי לתת למשיבה הזדמנות ונעתרתי לבקשתה להותיר את צו ההשגחה על כנו ולאפשר העברת הקטינה להתגורר יחד עם המשיבה בבית אבי המשיבה בקריות.
החלטתי הנ"ל ניתנה לא בלי התלבטות ותוך שאני מודע לקשיים עמם מתמודדת המשיבה. אחד הטעמים אם לא העיקרי שבהם בעתיים נעתרתי לבקשת המשיבה לתת לה הזדמנות לגדל את הקטינה תחת משמורתה בבית אביה, הייתה הסיוע שהבטיח אביה להעניק לה בגידול הקטינה, זאת למרות שבגין למשיבה היה נתק ממושך שנים ועלו דיווחים על אלימות שהפעיל כלפיה בעבר.
לפני מספר ימים התקבל דיווח מדאיג מאוד בנוגע למצבה של הקטינה, והוא אשר עומד בבסיס הבקשה שלפניי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת