הדר אפרתי ואח' נ' י.ע.ד. אספרסו בר בע"מ
|
ת"צ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
37353-04-12
14.4.2013 |
|
בפני : דר' דרורה פלפל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: י.ע.ד. אספרסו בר בע"מ המבקשים |
: 1. זהבה הדר אפרתי 2. רם אפרתי המשיבים |
| החלטה | |
החלטה
המדובר בתובענה ייצוגית , בסכום מוערך ש 37 מליון ₪, שענינה גרימת נזק כתוצאה מעישון בבית קפה שכונתי. בית הקפה מחולק לשני חלקים, אחד מהם הוקצה למעשנים, (בחוץ) כשהחלק הפנימי של בית הקפה מיועד לכאלה שאינם מעשנים. לטענת המשיבים עשן חדר מהחלק החיצון אליהם, ומכאן תביעתם. היא נסמכת על אומדנא באשר לנזק מיטרד זה בגובה של 500 ₪ לאחד, וכן על לאומדנא שיערוך בית המשפט בגין נזק שאינו נזק ממוני.
למטרה זו מתבקש גילוי מסמכים שכולל:-רשיון עסק על צרופותיו כדי לדעת מהו שטח בית הקפה בכלל ומה השטח המותר לעישון ומה השטח שאינו מותר לעישון.
-רשיון העסק, שנדרש כדי לדעת אם המשיבה פועלת לפי רישיון תקף.
-מספר לקוחות חודשי ממוצע לחודשים אוקטובר-מאי 2012 תוך התחייבות לשמור על סוד מסחרי לענין זה.
-פניות למוקד העירוני בתלונות על עישון אסור.
-מאזנים מבוקרים לאור טענת המשיבה המקורית כי היענות לתביעה עלולה למוטט את עסקיה.
ד י ו ן
גילוי מסמכים הוא פועל נובע ממהות התובענה, ובתובענות ייצוגיות היקפו מצומצם ומטרתו אינה להציק לצד שכנגד אלא להיעזר במסמכיו הרלבנטיים לענין הליך הבקשה.
לכן, אין כל רלבנטיות לדרישה לרשיון עסק תקף.
אין גם כל רלבנטיות לפניות למוקד העירוני, מכיון שלפי התיאור העישון היה בחלק שהוקצה לעישון ולא מעבר לכך. אפילו אם הוקצה חלק גדול יותר למעשנים, אין בכך כדי להשפיע על מהות תובענה ייצוגית מעין זה, באשר אין מטרתה לעזור לעיריה להפעיל או לשמור את חוק רישוי עסקים.
לענין הבקשה לקבל מאזנים מבוקרים – אזי לגבי תביעה של 37 מליון שקל, לגבי בית קפה שכונתי, צריך רק שכל ישר, שיאמר, כי תביעה כזו עלולה למוטטו (אם זו אכן הטענה) ומאזן לא יוסף לכך מאומה.
לענין מספר לקוחות ממוצע, מאחר והבקשה היא לפי 500 ₪ ללקוח, אזי יש רלבנטיות לסעיף זה, וכפוף לחתימת המבקשים על כך שלא יפיצו מידע זה מעבר להתדיינות הכא, על המשיבה לספק הם המידע תוך 7 ימים מהיום.
לענין חלוקת השטחים, - מאחר ואין טענה כי הקטנת שטח העישון, היתה גורמת להקטנת העשן שיחדור פנימה, איני רואה רבותא בחלוקת השטחים, מעבר לידיעה אם המשיבה המקורית שמרה על החוק אם לאו. וזה כאמור, בסמכות הרשות המקומית לבדוק, והתביעה הייצוגית אינה "עובדת בשבילה".
אין צו להוצאות.
המזכירות תודיע בפקס.
ניתנה היום, ד' אייר תשע"ג, 14 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי ....... התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|