חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הדודה-טענה-מכרתי-את-הבית-לאחיינית-רק-למראית-עין

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
7589-11-13
21.8.2014
בפני השופטת:
שושנה שטמר

- נגד -
תובעת ונתבעת שכנגד:
ר.ב.
נתבעת ותובעת שכנגד:
א.ר.
עו"ד אייל טל
פסק דין
 

 

1. פסק דיני עוסק בשאלות העובדתיות - אם התובעת הוכיחה שהסכם בינה לבין הנתבעת, על פיו העבירה התובעת לנתבעת את דירת המגורים שלה תמורת תשלום חוב של התובעת לבנק, שרשם משכנתא על דירתה, נעשה תחת "עושק", כמשמעותו בסעיף 18 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג-1973 (להלן "חוק החוזים (חלק כללי)") ואו תחת "הטעיה" כמשמעותה בסעיף 15 לחוק החוזים; אם ניתנה לתובעת זכות להתגורר בדירה ללא תשלום דמי שכירות, על אף מכירתה לנתבעת, ולאיזו תקופה; לכל חייה או לזמן סביר וכל עוד תשלם התובעת דמי שכירות.

 

רקע עובדתי

2.התובעת היא ילידת 1945. היא מתגוררת בגפה בדירה בת שני חדרים, בשטח של כ-50 מ"ר, הידועה כחלקה 364/55 גוש 10428 ברח' דליה 4/8 בקריית מוצקין (להלן – "הדירה"). הזכויות בדירה (חכירה לדורות מקק"ל) היו רשומות על שמה. יש לה שתי בנות נשואות. הנתבעת היא אחיניתה (בת אח של התובעת).

 

3. על הדירה הייתה רשומה משכנתא לטובת בנק הפועלים בע"מ ע"ס 60,000 ₪. המשכנתא נלקחה על ידי התובעת על מנת לשלם את חובותיה של אחת מבנותיה, שככל הנראה הסתבכה בחובות כבדים ומאוחר יותר עזבה את הארץ כשהיא פושטת רגל.

בנק הפועלים ביקש לממש את המשכנתא על ידי מכירת הדירה. בהליכי ההוצל"פ - מונה כונס נכסים על מנת למכור את הדירה והוצא צו לפינוייה של התובעת ממנה. חובה של התובעת לבנק נכון ליום 27/2/2008 עמד על 110,870 ₪.

 

4.הנתבעת הסכימה לרכוש את דירתה של התובעת ובתמורה לשלם עבורה את חובה לבנק ולבטל את צו הפינוי, שכאמור הוצא נגדה. השתיים חתמו על הסכם מכר (להלן "הסכם המכר") אצל עו"ד קלינגהופר. התובעת חתמה באותו מעמד גם על יפוי כח בלתי חוזר לטובת הנתבעת. בסמוך לחתימה על הסכם המכר ובהתאם למוסכם בו, שלמה הנתבעת את החוב לבנק, המשכנתא הוסרה, צו הפינוי בוטל, ותיק ההוצל"פ נסגר.

 

5.תוכנו של הסכם המכר, בתמצית, מובא כאן: הדירה נמכרת לנתבעת תמורת 107,000 ₪ שיועברו לכונס; המסירה של החזקה בדירה תיהיה ביום 6/2/08; ייחתמו מסמכים במעמד החתימה על ההסכם לשם רישום הערת אזהרה; יינתן יפוי כח בלתי חוזר לשם העברת הדירה על שם הקונה; כל המסים החלים בגין ההעברה, לרבות מס רכישה ומס שבח מקרקעין, ישולמו על ידי הקונה.

 

6.הצדדים פעלו גם במינהל, על מנת לקבל את אישורו להעברת הדירה. הנתבעת שלמה את דמי ההיוון בסכום של כ-3,000 ₪ וכן פעלה על מנת לבטל חוב קודם של התובעת.

 

7.בעקבות תביעתה של התובעת לבטל את הסכם המכר, הגישה הנתבעת תביעה שכנגד ובה ביקשה לתת צו לפינויה של התובעת מהדירה וצו לפיצול סעדים, על מנת לתבוע את החוב בגין השכירות, שלטענתה הגיע לכ-90,000 ₪ (לשם הנוחות והקיצור נקראו וייקראו הצדדים בשם "התובעת" ו"הנתבעת").

 

8.יצויין כי ביום 9/12/13, נתתי צו מניעה זמני, שאסר פינויה של התובעת מהדירה ובתנאי שתפקיד מדי חודש עבור שכירות סכום של 1,000 ₪. היא לא עמדה בתנאי זה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>