רקע -
החייב הגיש בקשה לעיכוב ההליכים בתיק לאור פתיחת הליך חדלות פירעון.
לאור הצגת אישור על תשלום הפיקדון לממונה על הליך חדלות הפירעון, עוכבו ההליכים בתיק לתקופה בת 90 ימים.
ראה כי ההחלטה בתיק מיום 10.02.20 קבעה בעניין כדלהלן:
"..החייב מגיש אישור תשלום הפיקדון לממונה על הליך חדלות הפירעון.
לפיכך, בנסיבות המפורטות בבקשה, לאור ריבוי החובות ונקיטת הליך של חדלות פירעון, ומכוח הסמכות המוקנית לי מכוח סעיף 77 א" לחוק ההוצאה לפועל, אני מורה בזאת על עיכוב הליכי הוצאה לפועל לתקופה של 90 ימים.
ככל שלא יוגש לתיק צו פתיחת הליך חדלות פירעון, על פי חוק חדלות הפירעון, בתקופה האמורה, ישופעלו ההליכים, לבקשת הזוכה.
כפי ההחלטה בפש"ר 6595-10-16 כהן נ' כונס הנכסים הרשמי בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בפני כבוד השופט עודד מאור.
בתאריך 09 אוקטובר 2016 נקבע כדלהלן:
"אם בכל שלב שלפני הגשת בקשה לפשיטת רגל רשאי רשם ההוצאה לפועל להשהות הליך מכוח סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל , אזי שבשלב הביניים רשאי הוא אף להורות על ביטול הליך (בין אם יתנה זאת ובין אם לאו).
אמור מעתה – לרשם ההוצאה לפועל הסמכות לבטל הליך שננקט במסגרת הליכי הוצאה לפועל, אם שוכנע כי הדבר מוצדק, וזאת בשלב הביניים – השלב שלאחר הגשת בקשה לפשיטת רגל וטרם מתן צו כינוס."
לפיכך ובכפוף לתשלום בסך 500 ש"ח בתוך 7 ימים במזכירות ההוצאה לפועל יבוטל הליך עיקול משכורת, יבוטל הליך עיקול עו"ש, יבוטל הליך עיקול מיטלטלין וכן יבוטל הליך צו הבאה ככל והוטלו הליכים אלו.
החייב יציג השובר במזכירות ההוצאה לפועל ויפנה המזכירות להחלטה זו.