ה"ת 20267-07-15 עותמאן נ' מדינת ישראל
|
ה"ת בית משפט השלום ירושלים |
20267-07-15
3.8.2015 |
|
בפני השופטת: ג'ויה סקפה שפירא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: יאסר עותמאן |
המשיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
-
המבקש נעצר ביום 23.6.15 בחשד כי ניסה להצית את רכבו לצורך קבלה במרמה של כספי הביטוח.
-
רכבו של המבקש מסוג סיאט אלתאה מ.ר. 79-255-70 נתפס על ידי המשיבה.
-
המבקש עותר לשחרורו של הרכב שנתפס.
-
ביום 12.7.15 הוריתי למשיבה להגיב לבקשה להחזרת התפוס. ביום 13.7.15, הגישה המשיבה את עמדתה המפורטת בכתב, בה הביעה התנגדות לשחרור הרכב שנתפס. המשיבה נימקה עמדתה בכך שהמבקש הודה בכוונה להצית את הרכב לצורך הונאת חברת הביטוח, בכך שההצתה עשויה הייתה להוביל לפגיעה ברכוש ובחיי אדם לנוכח העובדה שהעבירה בוצעה בסמוך לאזור מגורים וצמחייה ביישוב "אבו גוש" ומעבר לכך נטען, כי ההצתה עשויה הייתה להתפרש כאירוע של "תג מחיר" על רקע לאומני, בפרט לנוכח העובדה כי בוצע בתקופת ה"רמאדן".
-
דיון בבקשה נקבע ליום 16.7.15. המשיבה לא התייצבה לדיון זה על אף שנשלחה לה הזמנה. באותו מועד אפשרתי למבקש לפרוש טענותיו, לנוכח הטיעונים בכתב שהוגשו מטעם המשיבה.
-
עוד באותו היום, לאחר הדיון ולאחר שהחלטתי הועברה למשיבה, הוגשה הודעה מטעם המשיבה, בה נטען כי ההזמנה לדיון לא התקבלה אצלה ועל כן לא התייצבה לדיון. המשיבה צירפה לעיוני את תיק החקירה ואף הוסיפה טענות בהודעה המתייחסות לטענות שנטענו על ידי המבקש בדיון.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|