חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 6622-10-15 לוי ואח' נ' מנהל מקרקעי ישראל - נצרת ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
6622-10-15,53138-12-14
20.9.2016
בפני השופט:
ערפאת טאהא

- נגד -
מבקשים:
1. יפת לוי
2. שמעון לוי
3. ישי לוי
4. נתן לוי
5. אשר לוי

המשיבים:
1. רשות מקרקעי ישראל
2. המנוח שלום לוי ז"ל ע"י יורשתו חנה לוי
3. עדיאל לוי – המבקש בה"פ 53138-12-14
4. רחמים לוי

עו"ד יורשתו חנה לוי
החלטה
 

 

לפניי בקשת התובעים להוספת מסמכים בשלב הסיכומים.

 

רקע וטענות הצדדים

 

  1. ביום 26.06.16 התקיים דיון הוכחות בתיק, במהלכו בקשו המבקשים להגיש מסמכים חדשים אשר לא צורפו לתצהיר שהוגש מטעמם בתמיכה להמרצת הפתיחה. בהחלטה שניתנה במהלך הדיון דחיתי את הבקשה וקבעתי בין היתר, כי "לא ניתן להגיש מסמך ללא עד שיכול להסביר מהות המסמך ויפרט מי ערך אותו, מתי נערך, על בסיס מה, האם בכלל נערך על ידי מי שנטען שנערך על ידו וכהנה וכהנה שאלות שיכולות לעלות מהגשתו" (ר' עמ' 26 ועמ' 59 לפרוטוקול).

     

  2. ביום 26.07.16 הגישו המבקשים סיכומים מטעמם, ובמקביל הוגשה על ידם בקשה להוספת שבעה מסמכים חדשים בשלב הסיכומים אשר צורפו כנספחים לבקשה, ואשר אליהם התייחסו המבקשים בסיכומיהם. בבקשה נטען, כי המרצת הפתיחה שהגישו המבקשים כללה כ - 70 נספחים שהחזיקו מאות עמודים, וכי לו היה עליהם לצרף להמרצת הפתיחה מלכתחילה את כל המסמכים המצויים בידיהם והקשורים לעניין הנדון בהמרצות הפתיחה המאוחדות בדיון דנן, היה נפח המרצת הפתיחה מוכפל. לטענת המבקשים, בעקבות תשובת רשות מקרקעי ישראל להמרצת הפתיחה, עלה הצורך להוסיף מספר מסמכים, אשר למעט שניים מהם, נספחים 6 ו – 7 המוגשים כהבהרה, כל יתר המסמכים הם מסמכים רשמיים של מדינת ישראל.

     

  3. רשות מקרקעי ישראל הגישה תגובה לבקשה בגדרה התנגדה לצירוף המסמכים ובקשה להורות על משיכת סיכומי המבקשים שהוגשו תוך הסתמכות על המסמכים שצירופם התבקש טרם ניתן אישור בית המשפט לכך. בתגובתה טענה רשות מקרקעי ישראל, כי המבקשים נהגו בעזות מצח שעה שהגישו את סיכומיהם בהסתמכם על מסמכים שצירופם טרם אושר על ידי בית המשפט, הביעו זלזול בוטה בבית המשפט וסדרי הדין, תוך פגיעה בזכויותיה להבאת ראיות לסתור את המסמכים שצירופם התבקש, או לחקור את הגורם הרלבנטי במידת הצורך. עוד נטען, כי למעשה מתבקשת הגשת מסמכים אשר הגשתם כבר נדחתה על ידי בית המשפט במהלך הדיון מיום 26.06.16 כאמור לעיל.

     

    לטענת רשות מקרקעי ישראל אין להיעתר לבקשה ולו משום שלא נתמכה בתצהיר ואף לא צורפה לה כל אסמכתא המעידה, כי במסמכים הנאמנים למקור עסקינן. נטען עוד, כי אין בבקשה כל הסבר מדוע התבקש צירוף המסמכים בשלב כה מאוחר של ההליך לאחר שהתקיים דיון ההוכחות, ונוכח הודאת המבקשים, כי למעשה המסמכים היו ברשותם עוד טרם הגשת המרצת הפתיחה, ואולם בחרו במודע שלא לצרפם להמרצת הפתיחה, אלא בשלב הסיכומים בלבד. רשות מקרקעי ישראל הוסיפה, כי נספחים 1,2,4 הם כתבי בי-דין בהליכים בהם נתנו פסקי דין חלוטים, ומסמכים נוספים שצירופם התבקש הם מפה אשר כלל לא ברור מי ערכה ומכתבים שלא ידוע טיבם, מקורם, מהימנותם וההקשר בו נכתבו.

     

  4. המשיב 2 לוי עדיאל אף הוא כרשות מקרקעי ישראל התנגד לבקשה נוכח השלב המתקדם בו מצוי ההליך, לאחר שהסתיימה שמיעת הראיות בתיק וניתנה הוראה על הגשת סיכומים. לטענתו, המבקשים עותרים להגשת מסמכים מבלי מבלי שניתנה לנתבעים הזדמנות לחקור את עורכי המסמכים בחקירה נגדית, ומבלי שניתן הסבר מניח את הדעת לאי הגשת המסמכים עם המרצת הפתיחה, או למצער לאחר הגשת תשובת רשות מקרקעי ישראל.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>