חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 56343-10-15 אמסלם ואח' נ' בן דויד ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
56343-10-15,36125-08-15
6.10.2016
בפני סגן נשיא :
זיאד הווארי

- נגד -
המבקשים:
1. גיא אמסלם
2. אתי אמסלם

המשיבים:
1. יורם בן דוד
2. איריס בן דוד
3. לד אביבים בע"מ (נושה של הנתבעים תיק הוצל"פ 514993-06-15
4. בנק מזרחי טפחות (נושה של הנתבעים תיק בימ"ש 36125-08-15)

פסק דין

 

1.לפניי המרצת פתיחה במסגרתה מתבקש בית המשפט להורות על אכיפת הסכם המכר מיום 22.6.14 (להלן: "ההסכם") אשר נחתם בין המבקשים והמשיבים 1-2 (להלן: "המשיבים").

 

בהתאם מתבקש בית המשפט להצהיר כי המקרקעין הידועים כגוש 13387 חלקה 94 מגרש 94/1 ברחוב ארנון 16 קריית שמונה (להלן: "הנכס"), יועברו על שם המבקשים במרשם הזכויות ברשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י") ובעמידר.

 

עוד מתבקש בית המשפט ליתן כנגד המשיבים, אשר מחזיקים כיום בנכס, פסק דין עד הוק לפינוי הנכס, סילוק ידם ממנו ומסירת החזקה בו בפועל לידי המבקשים.

 

לבסוף מתבקש בית המשפט להוציא תחת ידיו פס"ד הצהרתי לפיו כל העיקולים הרובצים על זכויות המבקשים בנכס יועברו אל זכויות המשיבים במגרש 94/2 המצוי בגוש 13387 חלקה 94 ברחוב ארנון 16 קריית שמונה, אשר הינו בבעלות המשיבים (להלן: "הנכס הסמוך").

 

2.רקע עובדתי וטענות הצדדים בתמצית:

 

א.המשיבים הינם הבעלים הרשומים של זכויות החכירה בנכס ובנכס הסמוך (להלן יחד: "החלקה"). על החלקה, אשר הינה בשטח כולל של 660 מ"ר, בנו המשיבים שתי דירות מגורים צמודות, אשר נבנו במקור כמבנה מגורים דו משפחתי. דירה אחת בגודל 86 מ"ר מצויה על שטח של 334 מ"ר (היא הנכס) ודירה שניה בגודל של 209 מ"ר (היא הנכס הסמוך).

 

ב.ביום 22.6.14 חתמו המבקשים והמשיבים על ההסכם, לפיו רכשו המבקשים מאת המשיבים את הנכס בתמורה לתשלום של 730,000 ₪. את ההסכם ערך וניסח עבור הצדדים עוה"ד מאיר זנטי (להלן: "עו"ד זנטי"), אשר ייצג בעסקה הן את המבקשים והן את המשיבים.

 

במסגרת ההסכם נקבע, בין היתר, כי המשיבים מעוניינים לפצל את החלקה ולהעביר למבקשים את הנכס, בהתאם לתשריט חלוקה אשר צורף להסכם. נקבע כי ההסכם יכנס לתוקף עם קבלת אישור רמ"י על פיצול החלקה וקבלת אישור הוועדה המקומית לחלוקת החלקה ו/או לפיצולה. לעניין זה נקבע כי במידה ולא יתקבלו אישורים לפיצול החלקה כאמור, יהיה ההסכם בטל ללא שהדבר יחשב כהפרת הסכם ע"י מי מהצדדים. לצורך הבטחת השבת הכספים שישולמו לידי המבקשים, נדרשו המשיבים להפקיד בידיו של עו"ד זנטי שיק ביטחון ע"ס 250,000 ₪ לפקודת המבקשים, אשר יימסר להם באם לא תתקבל הסכמת רמ"י/ הוועדה המקומית (ראו סעיפים 3ב' ו-3ג' להסכם- נספח א' להמרצת הפתיחה).

 

במסגרת ההסכם נקבע כי המבקשים הם אשר יישאו בכל ההוצאות הכרוכות בפיצול החלקה ורישום כל חלק, כמפורט בתשריט המצורף להסכם (ראו סעיף 4ו' להסכם). עוד נקבע כי הנכס יימסר לידי המבקשים עם קבלת אישור רמ"י על פיצול החלקה וכן אישור הוועדה המקומית את תשריט החלוקה ופיצול החלקה, וזאת לא יאוחר מיום 15.7.14 (ראו סעיף 5 להסכם).

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>