חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 52025-09-16 צבאן ואח' נ' הינקין

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום ירושלים
52025-09-16
30.10.2016
בפני השופטת:
דנה כהן-לקח

- נגד -
מבקשים:
1. לידיה אסתר צבאן
2. יגאל צבאן

משיב:
יעקב הינקין
פסק דין

לפניי בקשה לפי פקודת בזיון בית משפט שנסובה על פסק-דינו של המפקח על רישום מקרקעין (להלן גם: המפקח). בהחלטתי מיום 9.10.2016 התבקשו המבקשים, המייצגים את עצמם, להבהיר הכיצד מוגשת בקשה לפי פקודת בזיון בית משפט כנגד המשיב, כאשר ההליך לפני המפקח וכן פסק-הדין שנתן תוקף להסכם פשרה מיום 7.7.2016, נערך מול הגב' לייזר.

עיינתי בהבהרת המבקשים ובנספחים שצורפו לה (לרבות נספח 3 שנמסר לעיוני על-ידי המזכירות בעותק נייר, נוכח הקושי לסורקו למערכת נט המשפט בצורה ברורה). עיון במלוא החומר מוביל למסקנה כי דין ההליך שבכותרת להיות מסולק על הסף.

לצורך הדיון בלבד, אתעלם משאלת היזקקותו של בית-משפט זה לבקשה לפי פקודת בזיון בית-משפט, שנסובה על פסק-דין של המפקח על רישום מקרקעין (ראו והשוו: ה"פ (שלום ת"א) 50824-11-15 שחר נ' אחדות (16.1.2016)). כמו כן, אתעלם מכך שהבקשה לפי פקודת בזיון בית משפט לא נתמכה בתצהיר כנדרש לפי דין. הקושי השורשי הטמון בהליך שבכותרת, נעוץ בכך שהמשיב לא היה בעל-דין במסגרת ההליך שהתקיים לפני המפקח על רישום המקרקעין. בהתחשב בכך, אין בכוחו של פסק-דינו של המפקח על רישום מקרקעין מיום 7.7.2016, שנתן תוקף להסכמה בין הצדדים לאותו הליך, כדי לחייב את המשיב. ודוק, עצם העובדה שההסכמה בין הצדדים באותו הליך ראתה להתייחס לפי לשונה לכלל בעלי הדירות בשני הבניינים, אין בה כדי לשנות מהתוצאה האמורה, שהרי בעלי הדירות האחרים (לרבות חליפיהם או מורשים מטעמם), לא היו בעלי-דין במסגרת ההליך שהתנהל לפני המפקח על רישום מקרקעין.

מאחר שהמשיב לא היה בעל-דין בהליך במסגרתו ניתן פסק-הדין של המפקח, ממילא לא ניתן לבקש לכוף את המשיב לציית לאותו פסק-דין באמצעות בקשה לפי פקודת בזיון בית משפט. אשר על כן, דין ההליך שבכותרת להיות מסולק על הסף. אין בכך כדי למנוע מהמבקשים להגיש הליך מתאים לפני המפקח על רישום מקרקעין כאמור בהחלטתי הקודמת מיום 9.10.2016.

משלא התבקשה תגובה, אין צו להוצאות.

המזכירות תסגור את ההליך.

ניתן היום, כ"ח תשרי תשע"ז, 30 אוקטובר 2016, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>