- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה"פ 38276-03-15 בית חולים מאיר נ' אלמונית
|
ה"פ בית משפט השלום כפר סבא |
38276-03-15
19.3.2015 |
|
בפני השופט: אלדד נבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: בית חולים מאיר |
משיבה: אלמונית |
| פסק דין | |
בפני בקשה למתן צו יציאה, לפיה מבוקש להורות למשיבה, חולה סיעודית מורכבת המבצעת דיאליזה, לצאת מהמחלקה הפנימית בבית החולים מאיר (להלן: "בית החולים"), וזאת על פי הקבוע בסעיף 8 לחוק ניהול לניהול מוסדות רפואיים (מקרים מיוחדים), תשי"ב-1952 (להלן: "חוק ניהול מוסדות").
המשיבה, אשר היתה מאושפזת במוסד הסיעודי "דורות", שבנתניה, הגיעה למיון בית החולים בתאריך 29.1.15, בשל חסימה בפיסטולה. הוחלט לאשפז אותה לצורך פיסטולוגרפיה אשר בוצעה בתאריך 1.2.15.
לדבריה של ד"ר שרון רייספלד, המצהירה מטעם המבקש, ידוע כי פיסטולוגרפיה היא פרוצדורה המבוצעת תוך זמן קצר. קרי, הערכת משך אישפוזה הצפוי בעת קליטה במחלקה הפנימית לא עולה על ימים בודדים. לדבריה, ניתן היה לשחרר את המשיבה כבר למחרת היום, אולם הואיל והיה זה יום ה', הוחלט לבצע את הפרוצדורה רק ביום א' שלאחר מכן (פרוטוקול מיום 19.3.15 עמ' 2 שורות 29-31).
על פי גיליון סיכום שחרור רפואי של המשיבה, האישפוז התארך בהמתנה למקום במוסד סיעודי.
עד ליום האישפוז שכנה המשיבה במחלקה סיעודית במרכז "דורות" שבנתניה. כעת התבקשה המשיבה על ידי המבקש, בית החולים, לעזוב את בית החולים לאור סיום הטיפול. אולם לא נמצא למשיבה מקום במרכז "דורות".
על פי מכתבה של העובדת הסוציאלית, דפנה צוויג, מיום 10.3.15, במשך כחודש לא נמצא מקום זמין במרכז "דורות", ועל כן הוחלט לקלוט את המשיבה להמשך טיפול סיעודי מורכב במרכז "נאות השרון".
לבנה של המשיבה, מר ג'יהאד עזאם (להלן: "מר עזאם"), המטפל היחיד במשיבה מבין בני משפחתה, טוען כי יתקשה להגיע למרכז "נאות השרון" עקב נכות וקשיי ניידות. התרשמתי כי אכן כך הם פני הדברים.
סעיף 9 לחוק ניהול מוסדות קובע:
"אדם שאין לו מקום מגורים אחר מחוץ לשטח המוסד, והוא, לגבי מקום מגוריו בשטח המוסד, מוגן מפני צו פינוי לפי פקודת הגבלת שכר דירה (דירות), 1940, או לפי פקודת ההגבלות על שכר דירה (בתי עסק), 1941, וכן אדם שאין לו מקום מגורים אחר כאמור והוא מחוסר יכולת להשיג מקום מגורים מחוץ לשטח המוסד מחמת גילו, מומו, או מצב בריאות – לא יינתן נגדו צו יציאה, אלא אם הועמד לרשותו מקום מגורים מחוץ לשטח המוסד, המתאים, לדעת הרשות הנותנת את צו היציאה, לצרכי אותו אדם".
מרכז "נאות השרון", הוצע למשיבה כחלופה למרכז "דורות" להתגורר בו מחוץ לבית החולים. אף על פי כן, אינני סבור כי מרכז "נאות השרון" הוא המקום המתאים לצרכיה של המשיבה.
ראשית, מר עזאם, המטפל היחיד במשיבה, יתקשה להמשיך לסעוד אותה כפי שעשה עד כה, בשל קשיי ניידות למרכז "נאות השרון" הנמצא בפתח תקווה. לעניין זה חשיבות רבה שכן צרכיה של המשיבה אינם מתמצים ביכולתו של המוסד הרפואי להעניר לה טיפול רפואי בסטנדרט מקובל. חלק מצרכיה הוא הטיפול וההשגחה אותם מעניק לה בנה, היחיד מבין ילדיה שעשה זאת עד היום.
שנית, כפי שצוין לעיל, מלכתחילה היה ידוע כי המשיבה צפויה להתאשפז ימים בודדים ולשוב למוסד בו היתה מאשפזת. ממכתבה של העובדת הסוציאלית שצורף לבקשה, הדבר צויין מפורשות:
"הגברת עזאם הגיעה לבית החולים לפעולה רפואית ותוכננה לשוב למסגרת "דורות"".
הואיל ומשך אישפוזה הצפוי היה קצר, והואיל ויועדה לשוב למרכז "דורות", מן הראוי היה לשמור למשיבה את מקומה במרכז "דורות" עד לביצוע הפיסטולוגרפיה. המצב בו מקומה במוסד "דורות" נתפס במהלך סוף השבוע בו שהתה אצל המבקש ללא צורך אמיתי, פגע בה במידה בלתי ראויה.
מבלי לגרוע מן האמור לעיל, יש לציין לטובה את הצוות הרפואי והמנהלי בבית החולים "מאיר" אשר לא מיהר לדרוש את יציאת המשיבה מיד עם תום הצורך באשפוזה, אלא המתין עד להגשת הבקשה שמא יתפנה מקום עבורה במוסד "דורות".
אולם, הדבר מעיד כי גם בעיני המבקש, "דורות" הוא המוסד העדיף אשר במסגרתו תזכה המשיבה לקבל את צרכיה האמיתיים, לרבות שמירת הקשר עם משפחתה.
אכן, המשך אשפוזה של המשיבה אצל המבקש אינו יכול להימשך ללא קץ אולם בטרם יינתן צו יציאה, יש להבטיח כי תימצא לה חלופה העונה על צרכיה בצורה ראויה.
לפיכך, בשלב זה הבקשה למתן צו יציאה נדחית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
