אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דחיית תביעתה של מסעדת "נאפיס" לעניין תניית בלעדיות במרכז מסחרי בבאר שבע

דחיית תביעתה של מסעדת "נאפיס" לעניין תניית בלעדיות במרכז מסחרי בבאר שבע

תאריך פרסום : 19/07/2015 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
35468-09-13
16/07/2015
בפני השופטת:
ד"ר דפנה אבניאלי

- נגד -
מבקשים:
קולוניארי מרגלית בע"מ
עו"ד אמנון ימר
משיבים:
1. נס-פן בע"מ
2. אמות השקעות בע"מ

עו"ד יהונתן גינת
פסק- דין
  • כיצד תפורש תניית בלעדיות הקובעת כי לא תפתח "מסעדת בשרים – כדוגמת מסעדת "שיפודי התקווה" במקביל לעיסוקה של המבקשת במרכז מסחרי בבאר שבע? שאלה פרשנית זו הצריכה עיון בתפריטי מסעדות ובחינת העדפותיו הקולינאריות של ציבור הסועדים במטרה לקבוע את אומד דעתם של הצדדים.

     

    רקע עובדתי

     

    1. בין הצדדים נחתם ביום 5.5.1999 חוזה שכירות בלתי מוגנת, לפיו שכרה המבקשת אולם מהמשיבה 1, למטרת ניהול מסעדת "נאפיס", במרכז השיווק B7 בבאר שבע, למשך 12 שנים (להלן: "חוזה השכירות", "המושכר" ו"המתחם").

     

    ביום 29.7.10 נחתם בין המבקשת למשיבה 1 נספח לחוזה, להרחבת המושכר ב-255 מ"ר נוספים, ולהארכת חוזה השכירות עד לחודש יולי 2022, באותם תנאים.

     

    1. בסעיף 29 לחוזה השכירות התחייבה המשיבה 1 כדלקמן:

     

    "א) בכפוף לאמור בפסקה ב' להלן, המשכירה מתחייבת שלא להתיר ולמנוע פתיחה במרכז השיווק, של מסעדת בשרים- כדוגמת מסעדת "שיפודי התקווה".

    ב) למען הסר ספק, האמור בפסקה א' לעיל, אינו חל על מסעדות מזון מהיר כגון מסעדה למכירת פלאפל, המבורגר, שווארמה, או מסעדות "שרות הגשה עצמית" או בתי קפה כדוגמת "אפרופו" או "קפולסקי"".

    (להלן: "תניית הבלעדיות")

     

    יוער, כי בנספח שנחתם בין הצדדים בשנת 2010, לא הוזכרה תניית הבלעדיות, אך הצדדים מסכימים כי היא חלה גם על תקופת השכירות המוארכת.

     

    1. במהלך תקופת השכירות נפתח במתחם סניף של מסעדת "ספגטים" וכן נפתחה מסעדה בשם "ריגולטו" בבית עסק בשם "אינטרפול" שהתנהל במקום. בשתי המסעדות הללו נמכרו מנות בשר, אולם המבקשת לא התנגדה לפתיחתן. למעשה, השמיעה המבקשת את קולה לראשונה במכתב מיום 16.1.05, בו הלינה על הכוונה לפתוח מסעדה או פאב במתחם, וציינה כי:

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ