ה"פ 2877-12-14 כוכבי ואח' נ' מצלר ואח' - פסקדין
|
ה"פ בית המשפט המחוזי מרכז - לוד |
2877-12-14
4.6.2015 |
|
בפני השופט: יעקב שפסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. יובל כוכבי 2. מזל כוכבי עו"ד ד"ר אילן דמארי |
המשיבים: 1. איילה מצלר 2. עדנה ולנשטין 3. אורית תואם 4. רשות מקרקעי ישראל עו"ד דוד הלר עו"ד מפמת"א |
| פסק דין | |
בקשה למתן פס"ד הצהרתי לפיו הסתיימה ופג תוקפה של החכירה בחלקה 44 בגוש 3750 בטירת שלום נס ציונה הרשומה על שם כאוי שלום ז"ל (להלן:" המקרקעין) ודינה להימחק בספרי רישום המקרקעין.
כן מבוקש למנות את עו"ד ד"ר דמארי אילן לחתום בשמם של המשיבים 1+2+3 כיורשי כאוי שלום ז"ל על שטרי ביטול החכירה ועל כל מסמך שיידרש לצורך ביטול החכירה בחלקה הנ"ל.
בדיון שהתקיים לפני ביום 12.3.15 נשמעו טיעוני הצדדים וכן הובהר ע"י ב"כ המבקשים כי כל המבוקש בבקשה זו הוא ביטול חכירה בחלקה שחוזה החכירה שלה הסתיים בשנת 82, בלא כל עתירה או קביעה בנוגע להסדרת זכויות המחזיקים בחלקה. בסיומו של דיון זה ביקש ב"כ המשיבות 1-3 לבחון את עמדתן, זאת לאחר שיבצע בדיקות בגורמי הרישום הרלוונטיים. ואכן, הוגשה לתיק בית המשפט הודעת ב"כ המשיבות 1-3 לפיה הן אינן מתנגדות למבוקש. בד בבד עם האמור מבקשות הן לקבוע, כי לא ירשו זכויות כלשהן ואין להן זכויות במקרקעין הנ"ל, והן אינן חבות תשלומים כלשהם בקשר למקרקעין אלה.
בהמשך לעמדת המבקשים והמשיבות 1-3, נתבקשה הבהרה לעמדת המדינה, זאת לאחר שנשמעו טיעוניה במהלך הדיון. הודעתה נתקבלה כמבוקש ובה מותירה היא את עניין מחיקת החכירה לשיקול דעת בית המשפט ומוסיפה כי אין בכך משום הסכמה לבקשת המשיבות 1-3 להצהרה כלשהי נוספת בדבר העדר זכויותיהן במקרקעין, או לקבלת החלטה בדבר זכויות מאן דהוא במקרקעין או מפטור מחובת חובות ככל שקיימים כאלה, לפחות בשלב זה.
אחר שעיינתי איפוא בבקשה ובתגובות הצדדים, נראה כי אין מחלוקת בין הצדדים בדבר הסעד המבוקש בתובענה, ואינני מוצא מקום לכל קביעה נוספת מעבר לאמור.
אשר על כן מתקבלת התובענה ומוצהר בזאת כדלקמן:
א. החכירה בחלקה 44 בגוש 3750 בטירת שלום נס ציונה הרשומה על שם כאוי שלום ז"ל (להלן:" המקרקעין) הסתיימה ופג תוקפה ודינה להימחק בספרי רישום המקרקעין. פקיעת התוקף נובעת בחלוף 49 שנה מזכות החכירה במקרקעין, היינו מיום 5.3.1983 ומשלא הוארכה.
ב. הנני ממנה את עו"ד ד"ר דמארי אילן מ.ר 7689 לחתום על כל מסמך שיידרש לצורך ביטול החכירה בחלקה הנ"ל.
ג. המשיב 4 מתבקש לחתום על שטרי ביטול החכירה והמשיב 5 מתבקש למחוק את החכירה האמורה בספריו.
אין צו להוצאות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|