מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"פ 23544-06-14 צדיק נ' עקביאן ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"פ 23544-06-14 צדיק נ' עקביאן ואח'

תאריך פרסום : 02/08/2015 | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
23544-06-14
02/01/2015
בפני השופטת:
דנה אמיר

- נגד -
מבקשת:
פור אודליה צדיק
משיבים:
1. אלברט עקביאן
2. בנק ירושלים בע"מ
3. ויטלגו שנות ה-2000 בע"מ
4. בנק דיסקונט לישראל בעמ
5. תכלת מפעלי צביעה ואשפרה טקסטיל בעמ
6. אודל טקס בע"מ
7. שלמה תורג'מן

פסק דין
 

 

לפניי תובענה לסעד הצהרתי בה התבקש בית המשפט להצהיר כי רכב מסוג קיאה ספורטג'

מ.ר. 62-305-79 משנת ייצור 2012 (להלן: "הרכב") היה והינו בבעלותה הבלעדית של המבקשת, זאת חרף רישום הרכב בבעלות משותפת של המבקשת והמשיב 1 במשרד הרישוי.

 

טענות המבקשת:

1.לטענת המבקשת, הרכב הינו בבעלותה הבלעדית, כאשר רישומו של המשיב 1 במשרד הרישוי כבעלים משותף נעשה מאחר ולא ניתן היה לקבל אשראי לרכישת הרכב מהבנק המממן – המשיב 2.

 

2.בתצהירה מצהירה המבקשת כי היא זו אשר רכשה את הרכב בסך של 201,818 ₪ ושילמה את המקדמה בגין הרכישה בסך 2,000 ₪.

 

3.לצורך המימון פנתה לבנק הפועלים ולמשיב 2, כאשר מבנק הפועלים נטלה הלוואה בסך 34,800 ₪ בעוד שמהמשיב 2 נטלה הלוואה בסך 136,000 ₪ . את יתרת הסכום לתשלום בגין הרכב העביר למבקשת אביה, לחשבונה בבנק הפועלים וביום 22.11.12 העבירה תשלום בסך 66,306 ₪ בגין הרכישה למוכרת.

 

4.המבקשת הצביעה על כך שתשלומי ההלוואות משולמים מחשבון הבנק שלה וכי פוליסת ביטוח הרכב רשומה על שמה. כן הצהירה המבקשת כי הרכב מעולם לא היה בחזקת ובבעלות המשיב 1.

 

5.עפ"י הצהרת המבקשת, המשיב 2 דרש לצרף את המשיב 1 כערב וכבעל חשבון ההלוואה ביחד עם המבקשת וזו סיבה היחידה שהמשיב 1 נרשם יחד עימה ברשיון הרכב.

המבקשת צירפה מסמכים לתצהירה, המצויים בתיק, אליהם אתייחס בהכרעתי, כן נחקרה המבקשת על תצהירה בעת הדיון שנערך ביום 29.12.14 כפי שיפורט להלן.

 

טענות המשיבים:

6.המשיב 4, הוא היחיד אשר התייצב לדיון שהתקיים ביום 29.12.14, התנגד לבקשה וטען כי הבקשה הוגשה בניגוד לדין ע"י המבקשת, בידיים שאינן נקיות ומבלי לפרוש את מלוא היריעה.

לטענתו, על אף שהנטל הינו על המבקשת להוכיח את הנטען בבקשתה, קרי, בעלותה הבלעדית ברכב ורכישתו לא צירפה המבקשת לתצהירה מסמכים הרלבנטיים לעניין זה, כדוגמת מסמכי ההלוואות, משכון וקבלות בגין רכישת הרכב. לטענת המשיב 4 עובדה זו צריכה לפעול לחובת המבקשת , כאשר על בית המשפט להסיק, נוכח הימנעותה מלהציג ראיות המצויות בחזקתה, כי ראיות אלה פועלות נגדה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ