חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צו מניעה לקיום ישיבת מועצה ארצית של איגוד המוסכים

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
16965-06-15
17.6.2015
בפני השופטת:
ר. למלשטריך- לטר

- נגד -
המבקשים:
1. יצחק זילברמן
2. אבי אורן

המשיבים:
1. איגוד המוסכים בישראל ירושלים
2. רונן לוי

עו"ד א. הר אבן
החלטה
 

 

1.המבקשים הגישו המרצת פתיחה, ביחד עם בקשה לצו מניעה זמני, על מנת שבית המשפט ימנע את קיום ישיבת המועצה הארצית של איגוד המוסכים בישראל המתוכננת להתקיים, עד להסרת הדרישה לחתימת כל משתתף על כתב התחייבות בלתי חוזר לשמירת סודיות, כתנאי להשתתפות בישיבה.

 

2.עובדות הרקע

 

2.1איגוד המוסכים בישראל הוא אגודה עותומנית שהתאגדה בשנת 1942. הוא משמש כאיגוד המקצועי של מוסכי הרכב בישראל והארגון היציג בענף המוסכים. באיגוד המוסכים חברים כ – 1,700 חברים (מוסכים) המאוגדים בארבעה סניפים: תל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע. בכל סניף מכהן יו"ר סניף נבחר.

 

2.2לאיגוד המוסכים תקנון אשר תוקן בשנת 1961, הקובע את מוסדות האיגוד כדלקמן:

 

א.האסיפה הכללית  - המורכבת מכלל החברים באיגוד, והיא הרשות העליונה של האיגוד . לכל חבר באיגוד יש זכות דעה אחת באסיפה הכללית.

ב.מועצת האיגוד -הכוללת לפי התקנון לא פחות מ- 25 חברים. המועצה הנוכחית כוללת 37 חברים. חברי המועצה נבחרים על ידי האסיפה הכללית. המועצה הנוכחית כוללת קואליציה של 21 חברים מסניף ירושלים בתל אביב ושאר החברים הם מחיפה ובאר שבע. סניפי חיפה ובאר שבע נמצאים לכן במיעוט במועצה.

ג.הנהלת האיגוד – לפי התקנון מספר חברי ההנהלה לא יפחת מ-7. חברי ההנהלה נבחרים על ידי המועצה אם לא נקבעו על ידי האסיפה הכללית. המועצה רשאית להוסיף חברים להנהלה לפי החלטה של 2/3 ממספר חברי המועצה באותו זמן. יו"ר סניף יצורף כחבר הנהלה בתנאי שהוא גם חבר במועצה ובתנאי שחברי האיגוד המשתייכים לאותו סניף הוא לפחות עשירית ממספר חברי האיגוד.

בהנהלת האיגוד נמצאים, בין היתר, יו"ר סניף באר שבע, יו"ר סניף חיפה. גם בהנהלת האיגוד יש רוב לקואליציה.

ד. ההחלטות בכל אחד מהגופים הנ"ל מתקבלות ברוב רגיל של המשתתפים בהצבעה, ואם מספר הקולות בעד ונגד שווה – יהיה ליו"ר האסיפה או הישיבה זכות דעה מכרעת.

 

2.3.המבקשים הם יו"ר סניף באר שבע ויו"ר סניף חיפה. בקשתם מתייחסת לכך שכתנאי להשתתפותם בישיבת המועצה נדרשו לחתום על כתב סודיות אשר צורף כנספח ד' לבקשה. המבקשים ביקשו למנוע את כינוס המועצה בהיעדרם, בשל כך שסירבו לחתום על כתב הסודיות נספח ד'.

 

2.4.האיגוד רשום כאגודה עותומנית ובמחלוקת קודמת שהובאה לפתחו של בית המשפט המחוזי בחיפה הנחה כב' השופט סוקול את הצדדים להירשם כעמותה, מה שלא בוצע. בפסק דין נוסף, בדיון שהובא בפני כב' השופטת הורוביץ, כתבה השופטת כי סברה תחילה שיש מקום שרשם העמותות יפעל במסגרת סמכותו לפי סעיף 62 לחוק העמותות התש"מ – 1980 וימחק את רישומה של האגודה העותומנית, אך לאחר מכן קיבלה עותק ממכתבו של סגן הממונה על מחוז תל אביב במשרד הפנים מאוגוסט 2006, ממנו עולה כי כיוון שאיגוד המוסכים בישראל הינו "ארגון עובדים", ככזה, לא יטופל על ידי רשם העמותות והטיפול השוטף בעניינו הוחזר לממונה על מחוז תל אביב. איגוד המוסכים הוא הארגון היציג בענף והינו צד להסכם הקיבוצי עם הסתדרות העובדים עליו חל צו הרחבה על כל העובדים והמעבידים בענף המוסכים.

בדיון בפניי ציינה ב"כ המשיבים, כי מדובר בארגון מעסיקים בלבד ולא בארגון עובדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>