ה"ט 52034-08-16 כהן נ' מורן
|
ה"ט בית משפט השלום ירושלים |
52034-08-16
8.9.2016 |
|
בפני השופט: מוחמד חאג' יחיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: שמעון יורם כהן |
המשיבה: יוחנן מורן |
| החלטה | |
|
מונחת לפניי בקשה למתן צו מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001 (להלן: "חוק מניעת הטרדה מאיימת" או "החוק").
מטיעוני הצדדים עולה כי הם שכנים.
המבקש טוען, בין השאר, כי הוא מפעיל בביתו צהרון והמשיבה מטרידה אותו, את משפחתו ואת באי חצרו בקללות, בצעקות וגם באמצעות שירים ברמקולים. לטענתו, המשיבה מרבה להתלונן נגדו במשטרה על רעש שלא קיים. המשיבה טוענת מנגד, בין השאר, כי המבקש מפעיל בביתו גן ילדים במשך שעות היום והדבר יוצר רעש ומהווה מטרד. המשיבה מכחישה כי איימה על אשתו של המבקש, אך אמרה לה כי היא תפנה "לפיקוח ולמשטרה" עקב הרעש שנובע מפעילות גן הילדים.
לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים, לאחר ששמעתי את דבריהם בדיון וכן התרשמתי מדבריהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי.
לאחר ששמעתי את עדויות המבקש, אשתו ואת עדות המשיבה, סבורני כי קיימות טענות הדדיות בדבר יצירת רעש במתחם מגורי השכנים, כאשר לדידו של המבקש, מקור הרעש נוצר על-ידי המשיבה, ולעומת זאת, לדידה של המשיבה מקור הרעש הוא גן הילדים או הצהרון שמופעל בבית המבקש.
בנדון דנן, ככל שמי מהצדדים סבור כי קיים מטרד קבוע ומתמשך של שכן על-ידי שכנו או על-ידי אחר, סבורני כי הפתרונים המתאימים לפלוגתה כגון-דא אינו מצוי במסגרת חוק מניעת הטרדה מאיימת, כי אם מקומה של פלוגתה זו להתברר בהליך המשפטי המתאים, במסגרתו יונחו לפני בית המשפט מלוא טיעוני הצדדים וראיותיהם, תישמענה העדויות ותיבחנה מכלול הפלוגתות שבין הצדדים לפי סדרי הדין המחייבים. בכל מקרה, במסגרת ההליך דנן, לא הונחה לפני בית המשפט תשתית ראייתית שהנה מניחה את הדעת ואשר מצדיקה מתן צו מכוח החוק שמורה על הרחקה פיזית של המשיבה מהמבקש או מביתו כמבוקש.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|