- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דרופיבסקי נ' כלל חברה לביטוח
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
43649-01-11
26.2.2013 |
|
בפני : אריקה פריאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אברהם דרופיבסקי |
: הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1.מהודעת בא כוח התובע עולה כי המשא ומתן לא צלח. לפיכך תינתן החלטה בבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדי.
2.ביום 1.7.09 אירעה תאונת דרכים שבה נפגע התובע. התאונה אירעה במסגרת העבודה ברם התובע בחר שלא למצות את זכויותיו במוסד לביטוח לאומי, ובד בבד עם הגשת התובענה עתר למינוי מומחה רפואי מטעם בית-משפט.
3.מהחומר הרפואי אשר הוגש עולה כי מנגנון פגיעת התובע הוא מסוג 'צליפת שוט' וכי לאחר התאונה הרבה להתלונן על כאבים בעמוד השדרה, המׂתני והצווארי. כן עולה, כי התובע נזקק לטיפול פיסיותרפי. עם זאת, מלבד תלונותיו אין למצוא ברישומים הרפואיים עדות לממצא אובייקטיבי. מתוצאות בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד השדרה המׂתני שנערכה ביום 21.8.11 נוסף על בלטי דיסק, צוינו ממצאים כדלקמן: 'היצרות המרווח. רושם לספונדילוליזיס' וכן 'שינוים ניווניים וסקלריזציה במפרקים הסקרו-איליאקלים', המעידים לכאורה על היעדר קשר בין מצבו הרפואי של התובע לבין התאונה הנדונה.
4.לנוכח ההלכה, ולפיה בהליך לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 די בראשית ראיה כדי למנות מומחה רפואי מטעם בית משפט, החלטתי להיענות לבקשה. עם זאת בשים לב לספק בנוגע לקיומו של קשר סיבתי בין התאונה לבין מצבו הרפואי של התובע, החלטתי כי בשלב זה עליו לשאת בשכר המומחה. בעניין זה ראוי גם להוסיף כי התובע בחר, מטעמיו הוא, שלא למצות את זכויותיו במוסד לביטוח לאומי. לוּ עשה-כן, היתה נחסכת עלות חוות הדעת.
5.אשר-על-כן, אני ממנה את פרופ' צינמן כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי.
אני קובעת את שכרו של המומחה בסך 4,200 ₪ בצירוף מע"מ. לפני קביעת מועד לבדיקה יפקיד התובע את הסכום האמור בידיו הנאמנות של בא כוחו.
6.עם הפקדת הסכום בידיו יודיע על כך בא כוח התובע לבית המשפט, ולאחר הודעתו תשלח המזכירות צו פורמלי למומחה.
7.נקבע לישיבת קדם-משפט נוספת ליום 5.6.13 בשעה 9.30 .
ניתנה היום, ט"ז אדר תשע"ג, 26 פברואר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
