- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דרום (מחוזי) 292/15
|
דרום בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי דרום |
292-15
22.6.2016 |
|
בפני השופטים: 1. סא"ל מאיה גולדשמידט 2. רן תמיר בנג'ו 3. רס"ן אור שוקרון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע הצבאי: סרן יוליה גולדפיין |
הנאשם: רב"ט א.ב עו"ד סרן חן ישראל) |
| גזר דין | |
הנאשם, רב"ט א.ב, הורשע על פי הודאתו בעבירה של היזק בזדון. מכתב האישום המתוקן והפרטים הנוספים עולה כי במהלך ינואר 2015, ביקש הנאשם לפגוע ברס"ל י.ק.(להלן: "המתלונן"), ששירת באותה העת כנגד יחידה ביחידתו של הנאשם והעיר לו בגין עניינים הנוגעים להופעה ולבוש, שאף הובילו לשיפוטו של הנאשם בדין משמעתי. הנאשם נסע ברכבו לביתו של המתלונן, בעיר באר שבע, בשלוש הזדמנויות שונות. בראשית ינואר 2015, פגע במראה ברכבו של המתלונן באמצעות אבן שמצא באיזור. ביום 09/01/2015, השליך הנאשם אבנים לעבר רכבו של המתלונן שחנה סמוך לביתו ואלה פגעו בשמשות ובמראות הרכב. ביום 25/01/2015, שבר הנאשם את הפנס הימני האחורי ואת המראה ברכבו של המתלונן באמצעות אבן שמצא באזור.
עקב האירועים האמורים נגרמו לרכבו של המתלונן נזקים בסך 1750 ₪.
בנוסף לכך ביום 17/01/2015, נסע הנאשם ברכבו אחר רכבו של המתלונן באופן שהבהיל את האחרון והוביל אותו לפנות למשטרת ישראל ולדווח על חשדותיו כנגד הנאשם. הנאשם נחקר והודה במיוחס לו בכתב האישום.
הנאשם משרת בצה"ל כשנתיים בתפקיד ***. עברו המשמעתי אינו מכביד באופן יחסי וחוות דעת מפקדו חיובית מאוד. הן מחוות דעת המפקד והן ממסמכי ברה"ן שהוגשו עולה כי הנאשם היה נתון בקשיים ובלחצים רבים בעת האירוע בשל עניינים משפחתיים וכלכליים שלא יפורטו מטעמי צנעת הפרט. עם זאת, בעת האחרונה שינה הנאשם את דרכו, הוא מגלה מוטיבציה לשירות הצבאי ומבצע את תפקידו באופן טוב תוך הבנת הטעות שביצע. גם בפנינו הביע הנאשם את חרטו. הנאשם גם עובד לפרנסת משפחתו בנוסף למילוי חובתו כחייל.
בשים לב לכלל הנתונים האמורים הוצג בפנינו הסדר טיעון המבקש להתחשב בעיקר בהיבט השיקומי ויש בו משום הקלה משמעותית עם הנאשם, נוכח עתירה משותפת לריצוי עונש מאסר בדרך של עבודה צבאית ולא בכליאה ממשית. עתירת הצדדים מבקשת להתחשב גם בנושנות האירועים וגם בשינוי שחל בנאשם. נמסר עוד כי המתלונן הביע את הסכמתו לרכיבי הענישה המוצעים במסגרת הסדר הטיעון.
בבואנו לגזור את עונשו של הנאשם סברנו כי יש במעשיו חומרה יתרה. אין להעלות על הדעת מצב שבו יבקש חייל להתנקם במפקד המבצע את תפקידו באמצעות מעשה אלימות וונדליזם ופגיעה ברכושו. ככלל, לולא הזמן הרב שחלף והשינוי שבחר הנאשם לערוך בתפקודו ובאופן שירותו, היה ראוי לעונש מאסר בכליאה ממשית. עם זאת, בשים לב כאמור הן לזמן שחלף והן לכך שהנאשם אכן ניצל את פרק הזמן האמור על מנת לשנות את התנהלותו, לאור חוות דעת מפקדו החיובית והפרטים שנמסרו אודות מצבו הנפשי בעת האירועים, מצאנו כי ניתן לכבד את הסכמת הצדדים.
על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:
- שישים (60) ימי מאסר לריצוי בפועל, בדרך של עבודה צבאית שמניינם החל מיום 24/07/2016, שעה 10:00. נוכח עתירת ההגנה ועמדת התביעה שלא התנגדה לכך ובשים לב לאפשרות נוספת שניתנה על ידי רמ"ד שיקום במקמצ"ר באשר לאופן ריצוי העונש, ירצה הנאשם את עונשו בתנאי יומיות ביחש"ם XXX, במסגרת השעות שנקבעו על ידי רמ"ד שיקום במקמצ"ר.
- עונש מאסר מותנה בן תשעים (90) ימים למשך שלוש שנים, שלא יעבור עבירות שעניינן, גרימת נזק לרכוש, עבירות בילוש והתחקות, הטרדה מאיימת ואיומים.
- הורדה לדרגת טוראי.
הוסכם בין הצדדים כי הנאשם יפצה את המתלונן בסך אלפיים (2000) ₪ ונמסר כי הפיצוי כבר הועבר ליעדו.
זכות ערעור תוך 15 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
