מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דרויש עותמאן נ' אעבדת אנאס - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דרויש עותמאן נ' אעבדת אנאס

תאריך פרסום : 13/04/2010 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום ירושלים
5711-09
12/04/2010
בפני השופט:
אורי פוני

- נגד -
התובע:
אעבדת אנאס
הנתבע:
דרויש עותמאן

החלטה

במסגרת תיק הוצאה לפועל מס' 03-10116-09-5 לביצוע שני שיקים ע"ס 25,000 ₪ כל אחד.השיק הראשון המסתיים ב-74 אינו משוך לפקודת המשיב. עוד עולה מהרשום על פני השיק כי חתימת המושך, דהינו המבקשת אינה בסדר. לגבי המשיק השני המסתיים ב-72 נרשם כי ישנו תיקון בתאריך וכי עבר זמנו.

על פי רישומי תיק ההוצאה לפועל המועד האחרון להגשת התנגדות לביצוע השיקים הנ"ל היה ביום 22.6.09.

המבקשת הגישה ביום 23.6.09 התנגדות לביצוע השיקים הנ"ל. ראש ההוצאה לפועל קבע כי ההתנגדות הוגשה באיחור ולפיכך אם וכאשר תגיש בקשה מתאימה בעניין תינתן החלטה.

לנוכח האמור לעיל הגישה המבקשת בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע שטר רק ביום 5.7.09, דהינו 13 יום לאחר מתן ההחלטה, כאמור בסעיף 3 לעיל.

בתצהירה מיום 2.7.09 בתמיכה לבקשה להארכת מועד (בש"א 5712/09) טוענת המבקשת כי היא היתה חולה במשך כעשרה ימים ועקב כך היא הגישה את ההתנגדות באיחור של יום. המבקשת צירפה תעודת מחלה לתקופה של 3 ימים בלבד, דהינו מיום 13.6.09 ועד ליום 15.6.09.

ב"כ המשיב מתנגד לבקשה וטוען כי אין המדובר באיחור של יום אחד כגרסת המבקשת אלא באיחור של כ- 13 יום.

בנסיבות המקרה אין ספק כי על המבקשת להצביע על טעם מיוחד כתנאי להארכת מועד וזאת מכח הוראות תקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי.במסגרת בחינת קיומם של טעמים מיוחדים להארכת מועד מייחס בית המשפט משקל למידת האיחור בהגשת הבקשה. בין היתר, על בית המשפט לשקול את הסיכויים הלכאוריים המועלים במסגרת ההתנגדות לביצוע השטר, ככל שסיכויי ההתנגדות חלשים כך נחלשת ההצדקה להאריך את המועד. במסגרת ההתנגדות לביצוע שטר טוענת המבקשת כי השיקים הנ"ל הוצאו ממנו תחת איומים. עוד טענה, כי החוב למשיב שולם על ידי קופת חולים כללית ובנסיבות אלה היה על המשיב להחזיר לה את השיקים אך טען כי הם אבדו לו ובדיעבד התברר כי לא כך הם פני הדברים. עוד נטען, כי השיקים פגומים על פניהם ואף בשיק זויף מועד הפרעון.

לאחר שעיינתי בחומר שבפני ושקלתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי יש בפי המבקשת גירסת הגנה לכאורה כנגד ביצוע השיקים.יחד עם זאת, המבקשת לא הביאה טעם מיוחד להארכת המועד. מחלתה השתרעה על פני 3 ימים בתוך פרק הזמן שעמד לרשותה להגשת ההתנגדות לביצוע השטר ואף לאחר סיום המחלה ביום 15.6.09 לא פעלה באופן סביר להגשת ההתנגדות במועד או להגיש בקשה להארכת המועד בפרק הזמן שעמד לרשותה.

לאור האמור לעיל, הבקשה להארכת מועד מתקבלת בכפוף לכך כי המבקשת תישא בהוצאות הבקשה בסך של 3,000 ש"ל בצירוף מע"מ אשר ישולמו לידי ב"כ המשיב בתוך 10 ימים מיום קבלת ההחלטה.

במידה והמבקשת לא תשלם את סכום ההוצאות במועד תדחנה הבקשות הנ"ל.

במידה והמבקשת תשלם את סכום ההוצאות במועד תתקבל התנגדותה לביצוע שטר.

ניתנה היום, כ"ח ניסן תש"ע, 12 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק מההחלטה לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ