ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
|
10024-03-10
02/03/2011
|
בפני השופט:
נאסר ג'השאן
|
- נגד - |
התובע:
אפרים דקל
|
הנתבע:
הראל חברה לביטוח
|
|
החלטה
לאור החלטתי מישיבת יום 27.02.11, אני ממנה בזאת את מר מאיר גל – שמאי ומהנדס אזרחי מרחוב חורב 47 בחיפה ת.ד. 2036, טלפון: 04-8574023 פקס: 04-8574863.
המומחה יתבקש לחוות דעתו בכל השאלות שבתחום מומחיותו כפי שאלה עולות מחוות הדעת שהגישו הצדדים, והוא מתבקש ליתן חוות דעתו תוך 30 יום מהיום.
הצדדים ימציאו למומחה, תוך 7 ימים מיום קבלת החלטתי זו את כל המסמכים הרלוונטיים, וכן כל מסמך שיידרש על-ידי המומחה.
תוך אותה תקופה יפנו בעלי הדין למומחה כדי לתאם עימו ביקור בנכס מושא התביעה. בביקור רשאים להיות נוכחים בעלי הדין, ומומחים מטעמים, אולם ריבוי הגורמים המעורבים לא יעכב את הביקור או כל מפגש אחר עם המומחה. היה והמומחה יסבור כי נוצר קושי בתאום ביקור עם כל הגורמים הנ"ל, הוא יקבע מועד עליו ייתן לבעלי הדין הודעה מוקדמת של 10 ימים לפחות.
אי הופעתו של צד או מי מטעמו במועד שנקבע לא תעכב את הביקור ואת המשך ההליכים בפני המומחה.
בשים לב למהות השאלה שעל המומחה להכריע בה, אני קובע את שכרו של המומחה בסך 2,500 ₪ ומע"מ, אשר ישולם, בשלב זה, על ידי הצדדים בחלקים שווים. בגמר המשפט, יחליט בית המשפט מי יישא בשכרו של המומחה ובהוצאותיו.
היה ויהיו למי מהצדדים שאלות הבהרה למומחה, הן יוגשו לו תוך 15 יום ממועד קבלת חוות דעתו והמומחה מתבקש להשיב לשאלות אלה תוך 15 יום נוספים.
אי מילוי אחר הוראה מהוראות החלטה זו כמוהו כאי קיום צו בית-המשפט בקדם המשפט. למען הסר ספק מובהר בזה שגם תשלום שכרו של המומחה, ותאום ביקורים עימו ביוזמת בעלי הדין, הם חלק מהוראות החלטה זו, כמו גם הגשתה במועד של כל הודעה הנדרשת לפי החלטה זו.
המומחה אחראי לגבות את שכרו מן הצדדים והוא לא יוציא חוות דעתו עד אשר יקבל את מלוא שכרו.
המזכירות תעביר עותק מהחלטתי זו לצדדים ולמומחה
ניתנה היום, כ"ו אדר א תשע"א, 02 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.