- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
די.איי.אם .אר שרותים בע"מ נ' תיתי ואח' ;
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה חיפה |
39889-08-10,17131-09-10,17147-09-10,17159-09-10
13.11.2011 |
|
בפני : אביטל רימון-קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אחמד תיתי 2 . ווסאם בכרי 3 . נאדר בכרי |
: 1. ווסאם בכרי 2. די.איי.אם .אר שרותים בע"מ 3. עאמר דבאח |
| החלטה | |
החלטה
(בקשת התובעים לגילוי מסמך ספציפי ולהוצאת קלטת ותמליל)
1.לאחר עיון בבקשת התובעים שבנדון ובתגובת הנתבעים למבוקש, להלן החלטתי.
2.בכל הנוגע לבקשה לגילוי ועיון במסמך ספציפי – רשמתי בפני את הגשת צילומי הדרכון ובכך מוצתה בקשה זו.
3.בכל הנוגע לבקשה להוצאת התמליל והקלטת, הרי שלעניין זה יש להבחין בין הוצאת ראיה שהוגשה מהתיק לבין המשקל שיינתן לה, אם יינתן בסופו של יום.
אי לכך, בכל הנוגע לטענות התובעים לגבי הפגמים בתמליל או בקלטת, עניינם של אלו הוא במשקל שיינתן, אם יינתן, בסופו של יום במסגרת שקלול כלל הראיות בתיק לתוכן הדברים המושמעים בה, ואין בהן, כדי להצדיק את הוצאת הראיה בפרט ובמיוחד כך, שעה שבית דין זה אינו כפוף לדיני הראיות.
שאלה נפרדת, שיש לה היבט דיוני ומהותי כאחד, היא העובדה שלא הוכחשה על ידי הנתבעים בתגובתם ולפיה לא קיימו את הצו שניתן לגילוי ועיון במסמכים בתיק זה וכפעל יוצא מכך, לא גילו את דבר קיומה של הקלטת והתמליל במסגרת הצו ההדדי הכללי שניתן לגילוי ועיון במסמכים.
אגב, אין כל יסוד לטרוניית התובעים על כך שהתמליל והקלטת לא גולו במסגרת כתבי הטענות, שכן לא זה המקום לגלותם כי אם במסגרת צו גילוי המסמכים שניתן.
ובאשר למחדל זה, הרי שמן ההיבט הדיוני, פגם זה יכול להצדיק את הוצאת הראיה שלא גולתה בתצהיר גילוי המסמכים, מתיק בית הדין. עם זאת מן ההיבט המהותי, הרי שלכאורה עניינם של הקלטת והתמליל הוא בשאלה שיורדת לגוף המחלוקת בתיק זה.
הואיל ומתפקידו של בית הדין במסגרת הליך זה היא לרדת לחקר האמת, הרי שלא על נקלה נורה על הוצאת ראיה שעשויה לשפוך אור על לב המחלוקת בתיק.
מנגד, את הפגם הדיוני של אי גילוי המסמך במסגרת צו גילוי המסמכים, ניתן לתקן במתן הזדמנות לתובעים להגיב בתצהיר מטעמם על האמור באותה קלטת ותמליל ובדרך של פסיקת הוצאות לטובת התובעים, בשל אי קיום הצו והטרחה הנוספת שנגרמה להם בשל אי קיום ההליכים כסידרם על ידי הנתבעים.
4.אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל – אינני נעתרת לבקשה להוצאת התמליל והקלטת, אך אני מורה כי עד ליום 8/12/11 יהיו התובעים רשאים להגיב בתצהיר מטעמם על תוכנה של הקלטת.
העתק יועבר במישרין באותו יום לב"כ הנתבעים.
כמו כן, עד ליום 8/12/11 ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד את הסך של 2,000 ש"ח לתובעים כולם, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי המצדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפעל.
ניתנה היום, ט"ז חשון תשע"ב, 13 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
