דחיית תביעה נזיקית בגין הפרה חוזית.
|
תמ"ש בית משפט לעניני משפחה חיפה |
45299-07-10,45334-07-10,2933-01-10
28.2.2013 |
|
בפני : אלה מירז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. נ.ר. 2. באמצעות אימה א.ק. עו"ד דורית ענבר סברדליק |
: ב.א.א. עו"ד בן צוק ספיר |
| פסק-דין | |
1. עניינו של פסק דין זה בשתי תביעות שהגישה התובעת:
א. תמ"ש 45334-07-10- תביעה נזיקית לפיצויים ,בסכום של 515,206 ש"ח.
ב. תמ"ש 45299-07-10 -הגדלת מזונות מסכום של 1,000 ש"ח לכ"א מהבנות לסכום 2,000 ש"ח וכן מדור בסכום של 1,000 ש"ח לבת הקטנה.
קדמה לתביעות התובעת, תביעת הנתבע , בתמ"ש 2933-01-10 ,בגין חוב ארנונה והוצאות נלוות בסך של 5,148 ש"ח.
2. הצדדים נישאו ביום xxx ונולדו להם שתי בנות, שכיום הן בנות כ- 26 ו- 18 שנים. הצדדים התגרשו בהתאם להסכם גירושין מיום 31.7.03 אשר קיבל תוקף פס"ד בבד"ר. התובעת חולה במחלת כליות, מחוברת למכשירי דיאליזה ומתגוררת ב-xxx. נוכח קשייה להגיע לדיונים, ניתנה רשות לאמה להופיע במקומה ולייצגה בדיונים.
גדר המחלוקות
3. המחלוקת בין הצדדים, מקורה בעובדה שהוראות הסכם גירושין, שנחתם בין הצדדים בשנת 2003, לא קוימו במלואן, באופן שדירת הצדדים ב- xxx , נמכרה בהליכי כינוס (להלן: הדירה). התובעת תובעת נזקים בגין הפסדים שנגרמו לה כתוצאה ממכירת הדירה בכינוס, באופן שלא קיבלה מאומה מהמכירה. בנוסף, נוכח מכירת הדירה, נוצר צורך לקבוע רכיב מדור, שאינו כלול בהסכם. הנתבע תובע בתביעתו החזר כספי, בשל מחצית חוב ארנונה של התובעת בדירה.
תמצית העובדות
4. ביום 31.7.03 חתמו הצדדים על הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין (סומן ת/2).
לאור חשיבות הוראות ההסכם לתביעות שבפניי להלן הוראותיו:
"3. הבעל מתחייב לשלם לידי האשה עבור מזונות הבנות סך של 2,000 ש"ח לחודש צמוד למדד, החל מיום אישור ההסכם ועד הגיען לגיל 21 שנה.
בנוסף, הבעל מתחייב לשלם מחצית מהוצאות רפואיות חריגות, וכן מחצית מהוצאות לבית הספר.
4. לצדדים דירה הרשומה ע"ש שניהם ב- xxx . הבעל מקנה זכות לאשה לגור בדירה עד הגיע הקטנה לגיל 21 , ללא תמורה לאחר מכן יוחלט במשותף על עניין מכירת הדירה.
5. לבעל זכות כתוצאה מירושה ב- xxx . הבעל מתחייב להעביר את תמורת הדירה הנ"ל לאחר שתמכר לטובת הבנות.
6. הבעל מתחייב לשלם המשכנתא על הדירה המשותפת עד תומה.
8. עד למתן הגט הבעל מתחייב לשלם את ההוצאות על הבית ומזונות המשפחה . מיום הגט הבעל מתחייב רק במזונות הילדות ובתשלומי המשכנתא. האשה תישא לבדה בהוצאות הבית."
5. ביום 1.1.04 , בסמוך לחתימת ההסכם, התובעת עזבה את הדירה, ב- xxx, ועברה להתגורר ב- xxx, בבית בעלה לעתיד, מר ר. שלימים נפטר.
6. הנתבע הפסיק לשלם את המשכנתא על הדירה מיוני 2004. לפיכך מונה כונס נכסים לדירה מטעם הבנק. הדירה נמכרה במסגרת הליך כינוס נכסים בשנת 2005, תמורת סך של 200,000 ש"ח.
התביעה הנזיקית
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|