ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
|
39791-02-11
27/03/2012
|
בפני השופט:
חנה קיציס
|
- נגד - |
התובע:
מיכאל דוסוביצקי
|
הנתבע:
1. שלמה SIXT ניו קופל ליסינג 2. חב' ביטוח שלמה
|
פסק-דין |
פסק דין
התובע הגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות לתשלום סך של 8,454 ₪ בגין תאונה שהתרחשה ביום 12/6/2010. התובע טוען כי רכב הנתבעת 1 הוא זה שגרם לתאונה. כתוצאה מהתאונה נגרמו לרכב שבבעלות התובע נזקים בסך של 7,704.14 ₪. כמו כן עותר התובע לחייב את הנתבעות בתשלום שכ"ט שמאי בסך של 750 ₪.
הנתבעות טוענות בכתב ההגנה כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על הנהגת ברכב התובע, אשר ביצעה תפנית שמאלה מבלי לאותת ובפתאומיות.
גב' יוליה פיליפרד, בתו של התובע, העידה כי ביום 12/6/2010 בשעות הבוקר המוקדמות היא נסעה בכביש 2, בנתיב האמצעי במהירות 80 קמ"ש, ונהג רכב הנתבעת סטה ימינה בפתאומיות ופגע ברכבה בצדו השמאלי.
גב' סנדרה זגווזקין, נסעה ביחד עם נהגת רכב התובע וגם לדבריה התאונה ארעה לאחר שרכב הנתבעת סטה לנתיב נסיעתה של חברתה.
מר' מאור ינקו, נהג רכב הנתבעים העיד כי נסע בנתיב השמאלי ורכב התובע הוא זה שסטה מנתיב נסיעתו ופגע בו בצידו הימיני. בכדי למנוע תאונה קשה החליט להמשיך בנסיעה וכך השתפשפו 2 הרכבים זה בזה לאורכם.
4. גרסתו של התובע לאופן קרות התאונה עדיפה בעיני; מהתמונות שהוצגו בפני נראה כי רכב הנתבעת ניזוק בדופן הקדמית הימנית נזק ממוקד במקום הפגיעה. לעומת זאת רכב התובע נפגע מאזור הפנס האחורי ועד הכנף הקדמית השמאלית. מיקום הפגיעות תומך לטעמי בגרסת התובע. בנוסף עדותן של העדות מטעמו עדיפה בעיני על פני עדותו של הנהג מאור ינקו. אומנם נפלה סתירה בעדותן בשאלה מי קיבלה את הפרטים מהנהג ואלם גרסתן לעצם קרות התאונה לא נסתרה וכאמור היא עדיפה בעיני ע"פ גרסתו של התובע.
5. לאור האמור אני מחייבת את הנתבעות לשלם לתובע את הסכום הנתבע סך של 8,454 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל. כמו כן ישלמו הנתבעות לתובע הוצאות בסך 600 ₪.
ניתן היום, ד' ניסן תשע"ב, 27 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת