- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גרוס נ' מדינת ישראל - נציבות שרות המדינה ואח'
|
תע"א בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
1746-08
2.1.2011 |
|
בפני : יפה שטיין נציג ציבור (ע) אליהו מחלב נציגת ציבור (מ) וידה ילוז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עדנה גרוס |
: 1. מדינת ישראל - נציבות שרות המדינה 2. מדינת ישראל-משרד הרו ו חה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.מבוא
א. עניינו של פסק דין זה הינו בשאלת זכאותה של התובעת לקבלת דרגה אישית, בהיותה נמנית על העובדים המדורגים בסולם העובדים הסוציאליים.
ב. התובעת תבעה את נציבות שירות המדינה ואת משרד הרווחה והשירותים החברתיים (נתבעים 1 ו-2), אשר יוצגו שתיהן ע"י הפרקליטות. בית הדין יראה, אפוא, את התביעה כמוגשת כנגד מדינת ישראל (להלן: "הנתבעת"), מבלי להפריד בין הנתבעים, כפי שעשתה התובעת.
ג. בדיון ההוכחות שהתקיים ביום 22/11/09 העידה מטעם התובעת (ורק היא) ומצד הנתבעת, העידה גב' הניה מרקוביץ' מנהלת אגף בכיר לתכנון ובקרה. יצויין כבר עתה, כי לאור החומר שבתיק – רוב רובן של הטענות הינן משפטיות, כאשר מרבית הנתונים העובדתיים אינם שנויים במחלוקת.
2.העובדות הרלוונטיות לעניינו ואשר אינן שנויות במחלוקת בין הצדדים:
א. התובעת, ילידת 1941, הינה עובדת סוציאלית בהכשרתה, אשר החלה את עבודתה בשירות המדינה (משרד הבריאות) בשנת 1965. החל משנת 1972 הועסקה התובעת במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, עד לפרישתה לגמלאות בתאריך 31.7.08.
ב. בתפקידה האחרון שימשה התובעת כמנהלת מחוז תל-אביב והמרכז.
ג. בחודש מרץ 2006 ניתנה לועדת ההיגוי המחוזית לאיכות המצוינות במחוז תל-אביב והמרכז, "פרס חזני" לעבודה סוציאלית (ראה נספח ז' לתצהיר התובעת).
ד. התובעת פרשה, כאשר שכרה שולם עפ"י רמת גמול א1 (רמת גמול אחת פחות מרמת הגמול העליונה של סולם העובדים הסוציאליים).
ה. החל משנת 2007 פנתה התובעת לנציבות שירות המדינה ולגורמים שונים במשרד הרווחה, בבקשה לקבל "דרגה אישית", טרם פרישתה. (מכתבי הפניה ותשובותיהן צורפו כנספחים לתצהיר הנתבעת)
ו. התובעת נענתה בשלילה לכל פניותיה (מגורמים שונים מטעם הנתבעת), בנימוק, שהענקת דרגה אישית (במסגרת המכסה השנתית לעובדי מדינה משנת 1999), אינה חלה על מי שמדורג בדירוג העובדים הסוציאליים, כדירוגה של התובעת.
3.עיקר טענות התובעת, כפי שהועלו בכתב התביעה המתוקן:
א. לטענת התובעת, הינה זכאית לדרגה אישית מכוח הוראות התקש"יר ו/או מכוח הסכמי העבודה החלים עליה ו/או מכוח נוהג. בין השאר טוענת כי זכאית לכך מכוח הצטיינותה וזכייתה בפרס חזני.
ב.לטענתה, אין מניעה שלא להעניק לה דרגה אישית וכי באי מתן דרגה אישית יש משום אפלייה פסולה, וכי קיימים עובדים במשרד הרווחה, המדורגים בדירוג העובדים הסוציאליים אשר קיבלו דרגה אישית עובד לפרישתם, כדוגמת הגב' ציפורה בן זימרה.
4. עיקר טענות הנתבעת, כפי שהועלו בכתב ההגנה:
א.על פי הכללים הנהוגים לקידום עובדים המדורגים בדירוג העובדים הסוציאליים (כללים שבחלקם ניתנו בתוקף הסכמים קיבוציים וחלקם נקבעו בהוראות נש"ם בהסתמך על התקשי"ר) – אין לתובעת זכות שבדין לקבל דרגה אישית או דרגת פרישה.
ב. סולם השכר בדירוג העובדים הסוציאליים לא נקבע על פי "דרגות" אלא על פי רמת "גמול שכר", לכן, הכללים עליהם מסתמכת התובעת לקידום בדרגה ואשר קיימים בדירוגים אחרים – לא חלים כלל על דירוג העובדים הסוציאליים ולא ניתן להקיש מדרוגים אלו - על שלה.
ג. קבלת תביעתה תביא למצב אבסורדי בו מחד - תהנה התובעת מזכויות ותנאים יחודיים הקיימים לעובדים סוציאליים – וגם מזכויות הנהוגות בדירוגי שכר אחרים.
ד.התובעת שוהה כיום בדרגת גמול א1 – דרגה המהווה דרוג אחד פחות מהדרגה העליונה של העובדים הסוציאליים (א2) – ולכן על פי הוראות התקשי"ר – לא ניתן לקדמה מעבר לכך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
