מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גניש ואח' נ' טויטו ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גניש ואח' נ' טויטו ואח'

תאריך פרסום : 15/08/2012 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום נתניה
3431-06-10
08/08/2012
בפני השופט:
ד"ר איריס רבינוביץ ברון

- נגד -
התובע:
1. שמעון גניש
2. קןרין גניש

הנתבע:
יששכר טויטו
פסק-דין

פסק דין

מבוא

1.התובעים, ה"ה שמעון וקורין גניש (להלן: גנישׂ) הגישו תביעה קטנה כנגד הנתבע, מר טויטו (להלן: טויטו). טויטו התגונן מפני התביעה והגיש תביעה שכנגד.

ביום 15.9.11, ניתנה החלטה ע"י כבוד השופט גרובס להעביר את התובענות להתברר בית משפט השלום בהליך של סדר דין מהיר.

2.גניש התקשרו עם טויטו לצורך התקנת חלונות ויטרינה בביתם ומכאן המחלוקות בין הצדדים.

טענות הצדדים

3.לטענת גניש, הם פנו תחילה לגב' טובית, מחברת אלעד אלומניום ש"ד בע"מ. איתה נקבעו תנאי העבודה ודרכה הועברה התמורה הכספית לטויטו בגין ביצוע העבודה.

את העבודה ביצע טויטו.

גניש טוענים, כי ביום ההרכבה התברר כי דלת הכניסה גבוהה מהרצפה ב-5 סנטימטר. גניש טוענים כי באותו היום הראו לגב' טובית את הליקויים בעבודת טויטו והוסכם ביניהם כי טויטו יתקן את הליקויים.

לטענתם, טויטו התקין את הויטרינות בצורה רשלנית והעבודה לא תאמה את ההזמנה כפי שבוצעה על ידם. בעבודה נפלו, לטענתם, הליקויים הבאים:

הויטרינה אינה אטומה כראוי וכתוצאה מכך הינם סובלים מחדירת מי גשמים; אחת הדלתות הורכבה באלכסון באופן המאפשר חדירת מים; מחסור בברגים; קושי בסגירת הדלתות; הצירים עליהן נעות הדלתות אינן סגורות באופן מקצועי; בין החיבורים בפרופילים של הויטרינה קיימת בליטה כלפי חוץ; זגוגית אחת הינה קצרה ביחס לנדרש ולכן חודר מים ורוח לדירה; קיים חור באחת הדלתות בכניסה לדירה; אחד החלונות בעבודות הויטרינות אינו נפתח.

גניש הגישו חוות דעת מומחה מטעמם, של מר גיל אורנן, אדריכל, יועץ מעטפת הבניין ואלומיניום. בהתאם לחוות הדעת אין טעם בתיקון העבודה. לפיכך, הנזק עפ"י חוות הדעת הינו מחיר העבודה בצירוף 20% בגין עלות פירוק ופינוי החומר.

לאור חוות הדעת גניש תובעים סך של 16,500 ₪ וכן שכ"ט מומחה בגין חוות הדעת בסך 800 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 1,200 ₪.

גניש טוענים כי נשלח לטויטו מכתב מבא כוחם שבו נדרש לבצע את התיקונים (צורף לכתב התביעה). לטענתם, במקום לבוא איתם בדברים, פנה טויטו לבית משפט השלום בנתניה בבקשה לצו הרחקה כנגד גניש. בית המשפט החליט שלא ליתן את הצו.

גניש טוענים, כי נגרמה להם עוגמת נפש רבה לאור רשלנות טויטו, כאשר בין היתר הגיש נגדם תלונה במשטרה ופנה, כאמור, לבית המשפט על מנת להוציא צו הרחקה שלבסוף לא ניתן. גניש מבקשים פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 12,700 ₪.

גניש העמידו את סך תביעתם על סך של 31,200 ₪.

4.טויטו טען בכתב ההגנה , כי מכיוון שמדובר במבנה עם ליקויי בניה, קירות עקומים וגבהים משתנים, הוא נאלץ להתאים את אופי העבודה ואופי החומר לתנאי השטח.

טויטו טוען, כי העבודה נעשתה דרך הגב' טובית, שהינה הבעלים של אלעד אלומניום ש"ד בע"מ וכי היא יכולה להגיע למסור עדות לעניין התנהגותו של התובע.

לטענת טויטו, התובע נהג לפנות אליו בצורה מעליבה, מאיימת ומשפילה.

טויטו הגיש חוות דעת מומחה מטעמו, שנערכה ע"י מר אבי שטרן, יועץ אלומניום לבניין, שפירט את הליקויים ועל פיה עלות תיקון הויטרינה, כולל השלמת אביזרים ותיקון דלת הכניסה הינה בסך של 1,000 ₪ +מע"מ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ