- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק פ 8053/06
|
פ בית המשפט המחוזי באר שבע |
8053-06
4.7.2006 |
|
בפני : יוסף אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד עטר |
: אמג'אד אבו מעמר עו"ד זילברמן |
| גזר דין | |
1. הנאשם הורשע, עפ"י הודאתו, בביצוע המעשים המיוחסים לו בכתב האישום המתוקן כדלהלן:
ב-16.2.06 סמוך לשעה 19:15 נהג הנאשם מכונית מכיוון צומת שרה [בכניסה הדרומית לב"ש] צפונה לכיוון צומת חטיבת הנגב ועצר את המכונית בשולי הכביש. לצידו ישב נוסע נוסף.
משהבחין בניידות משטרה שהתקרבו לעברו, פתח בנסיעה מהירה כשהניידות דולקות אחריו באורות מהבהבים ובכריזות לעצור.
אותה שעה ירדו גשמי זעף, הנאשם נהג את המכונית במהירות רבה, תוך סטיה מנתיב לנתיב.
כשהגיע עם מכוניתו למחסום משטרתי שהוצב סמוך לצומת חטיבת הנגב, הבחין הנאשם במחסום ובשוטרים שלצידו המסמנים לו לעצור, ביצע במהירות פניית פרסה והחל בנסיעה במהירות ובפראות חזרה לכיוון עמק שרה כשהוא נוהג את מכוניתו בכיוון הנסיעה הנגדי, תוך שנהגי מכוניות שחלפו במקום נאלצו לבלום בלימות חירום ולסטות לצידי הכביש כדי להינצל מפגיעה חזיתית בנאשם.
כך המשיך הנאשם בנהיגה שכזו עד למחסום משטרתי נוסף שהוקם בואכה צומת שרה, וגם לצידו עמדו שוטרים שסימנו לו לעצור.
הנאשם עקף בדהירה את המחסום, עלה ברכבו על הדוקרנים, השוטרים שבמקום נאלצו לקפוץ לצידי הכביש להינצל מפגיעה והנאשם המשיך בדהירתו המטורפת דרומה, כאשר הוא חולף על פני קבוצת שוטרים נוספת המסמנת לו לעצור תוך שהם נמלטים בקפיצה פתאומית מפני דהירתו.
לבסוף, עצר הנאשם את מכוניתו בשולי הכביש, יצא את המכונית עם הנוסע הנוסף כשהם נמלטים רגלית בריצה מהשוטרים הדולקים אחריהם עד שעצרו את הנאשם.
הנוסע שהיה עמו הצליח להימלט.
בשל ביצוע המעשה הנ"ל הורשע הנאשם, עפ"י הודאתו, בעבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה-לפי ס' 332 (2) לחוק העונשין וחבלה בכוונה מחמירה לפי ס' 329 (א)(2) לחוק הנ"ל.
2. הנאשם, בן 27 שנים ובעברו הרשעות קודמות בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, מתן סיוע לאחר מעשה פשע, תקיפת שוטרים, איומים ושבל"ר.
ביום 13.7.99 נדון למאסר בפועל של שלוש שנים.
קצינת המבחן מציינת בתסקירה כי המדובר באדם בעל דפוסי עבריינות מושרשים, אשר מגיל צעיר הפנים נורמות התנהגות עברייניות ואשר הצהרותיו בדבר רצונו לשנות דרכיו ורוע מעלליו - אינם אלא הצהרות מילוליות חסרות תוכן ומשמעות.
שרה"מ אינו ממליץ על הליך טיפולי או שיקומי - אדרבא, ממליץ הוא בתסקיר להטיל על הנאשם עונש מוחשי.
3. ב"כ המדינה קורא למצות את חומרת הדין עם הנאשם, הן מתוך חומרת המעשים והעבירות בהם הורשע והן מתוך נסיבותיו האישיות ועברו בפלילים.
הוא מפנה לשורת פסקי הדין של ביהמ"ש העליון שניתנו לעניין עבירות אלה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, המורים על נקיטת מידות ענישה מחמירות לעבריינים שהורשעו בהם.
[ר' לעניין זה לאחרונה ע"פ 1535/06, ע"פ 2077/06, ע"פ 2100/06 - כולם מ-7.6.06 - טרם פורסמו].
הסנגור מבקש לעומתו להתחשב בהודאת הנאשם וב"זכות אבות" שלו.
אביו של הנאשם - שייח' השייח'ים של הנגב, תרם רבות לקידום הבדואים בנגב ולמעורבותם במעגלי הבטחון והעשיה בחברה ובמדינה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
