פ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
|
40337-05
05/12/2006
|
בפני השופט:
ג'ורג' קרא
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד הבדלי
|
הנתבע:
1. ציון בן יוסף עיני 2. אורן בן אלכסנדר דרמון
עו"ד סננס תמיר עו"ד תמר זינגר ממשרדו של עו"ד זינגר
|
גזר דין |
בתאריך 3.9.2006 הורשעו הנאשמים על פי הודייתם, בתקיפה הגורמת חבלה ממשית בנסיבות מחמירות (ריבוי מקרים), עבירה לפי סעיף 380 ו- 382 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
הודייתם של הנאשמים באה במסגרת של "הסדר דיוני", על פיו תוקנו עובדות כתב האישום. על פי התיקון המוסכם, נמחקה אחת מהוראות החיקוק - עבירה של גרימת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 333 + 335(א)(2), שיוחסה לנאשם 1; כך נמחקו העובדות שיחסו ביצוע עבירה זו לנאשם 1. להלן כתב האישום ככתבו לאחר התיקון האמור.
א.
העובדות
1. ביום 17/11/05 בשעה 2:00 או בסמוך לכך, ברחוב ההלכה באזור רמת גן או בסמוך לשם, עצרו המתלוננות א.א., ב.ב., ג.ג., ד.ד., וה.ה., את רכבן בצד הדרך היות ואחת המתלוננות לא חשה בטוב.
2. אותה שעה נסעו ברכב מסוג מזדה שמספרו: 8726414 (להלן - רכב) נאשם 1 ועמו נסעו נאשם 2 ואדם נוסף שזהותו אינה ידועה לתביעה (להלן - האחר). הנאשמים והאחר (להלן - השלושה) הבחינו במתלוננות אשר חנו בצד הדרך, ניגשו אליהן והציעו להן לצאת עימם. המתלוננות סרבו ואמרו לנאשמים ולאחר להמשיך בנסיעה.
3. בהמשך ובסמוך למתואר לעיל, החלו הנאשמים והאחר לקלל את המתלוננות, כינו אותן "שרמוטות","מזדיינות" וירקו לעברן מתוך הרכב. המתלוננות צעקו לעברם שימשיכו בנסיעה. הנאשמים והאחר המשיכו בנסיעה כמה מטרים ואז עצרו את הרכב והחלו לרוץ לעבר המתלוננות וזאת במטרה לתקוף אותן.
4. בהמשך ובסמוך למתואר לעיל, התנפל אחד מן השלושה על א.א. ותקף אותה ע"י כך שנתן לה אגרוףלפניה וכן בעט בה ברגליו ונתן לה אגרופים בכל חלקי גופה. כן תפס אחד מן השלושה בידה של א.א. סובב אותה בחוזקה ומשך אותה. משנפלה א.א. על הרצפה, המשיך אחד מן השלושה לתקוף אותה בבעיטות.
5. כתוצאה מהתקיפה האמורה לעיל בסעיף 4, נגרמו לא.א. שני שברים בידה השמאלית.
6. בהמשך ובסמוך למתואר לעיל, תקפו הנאשמים והאחר את המתלוננת כמתואר להלן:
א. הנאשמים והאחר תקפו את א.א. ע"י כך שנתנו לה בעיטות ואגרופים.
ב. הנאשמים והאחר תקפו את ב.ב. באמצעות בעיטות ואגרופים בראשה ובכל חלקי גופה. בנוסף, הפיל נאשם 2 את ב.ב. לריצפה ובעט בה.
ג. הנאשמים והאחר תקפו את ג.ג. ע"י כך שסחבו בשערה ותפסו בחוזקה בצווארה.
ד. הנאשמים והאחר תקפו את ד.ד. באמצעות בעיטות ואגרופים. בנוסף, תקף נאשם 1 את ד.ד. ע"י כך שבעט ברגלה.
ה. הנאשמים והאחר תקפו את ה.ה. ע"י כך שנתנו לה מכה חזקה בכתף.
7. במעשיהם המתוארים לעיל תקפו הנאשמים והאחר בצוותא את המתלוננות וגרמו להן חבלות של ממש (סימנים על גופן והמטומות) ואחד מן השלושה חבל בא.א. חבלה חמורה."
עוד ראוי לציין, כי על פי ההסכמה שבין הצדדים, יוכלו ב"כ הנאשמים לטעון כי הנאשמים לא היו הם שגרמו לחבלה החמורה, זו שיוחסה מלכתחילה לנאשם 1.
בעניינם של שני הנאשמים, הוגשו תסקירי מבחן. להלן אעמוד בקצרה על התסקירים והמלצותיהם.
תסקירי המבחן
נאשם 1
צעיר בן 25, זו לו הסתבכותו הראשונה והיחידה, שאינה אופיינית לו ולאורח החיים הנורמטיבי שאותו מנהל.
הנאשם לוקח אחריות על מעשיו, אך תיאר את חלקו באופן מצמצם. שהייתו במעצר הותירה אותו מפוחד ומבוהל משהתקשה להתמודד עם עצורים אחרים. הסתבכותו הנוכחית אינה מעידה על בעייתיות בתחום הנורמות והערכים החברתיים המקובלים, עליהם גדל. להערכת עורך התסקיר, ביצע העבירה תוך נגררות אחרי אותו אדם שלישי, שהיה עמם ברכב.
התסקיר בא בהמלצה עונשית להעמיד הנאשם במבחן לתקופה של שנה, לחייבו בשל"צ בהיקף של 150 שעות וחיובו בתשלום פיצויים למתלוננות.