אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק פ 2925/07

גזר דין בתיק פ 2925/07

תאריך פרסום : 07/08/2008 | גרסת הדפסה

פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
2925-07
12/12/2007
בפני השופט:
כוחן חיותה

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד דפנה יבין
הנתבע:
1. גאנם ג'מיל - בליווי
2. עבד סמי - בליווי
3. חוואג'ה מוחמד - בליווי

עו"ד קינן
עו"ד נעמנה
עו"ד בן יהודה
גזר דין
1          הנאשמים הינם חלק מחבורה שעסקה בפשיעה הקשורה בעבירות סמים, כפי שיפורט בהמשך.

2.         הנאשמים הורשעו עפ"י הודאתם במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב האישום המתוקן בשנית:

            נאשם 3 הודה והורשע באישומים השלישי והרביעי בעבירות של עשיית עסקה אחרת בסם, לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] תשל"ג - 1973. קשירת קשר לביצוע פשע - עבירה לפי סעיף 499(1)(א) לחוה"ע התשל"ז - 1977, סחר בסם מסוכן- לפי סעיף 13 הנ"ל, תיווך בסם - עבירה לפי סעיף 14 לפקודת הסמים, נסיון לתיווך בסם - עבירה לפי סעיף 14 הנ"ל + סעיף 25 לחוק העונשין.

            נאשם 4  הודה  והורשע באישומים השלישי והחמישי בעבירות של עשיית עיסקה אחרת בסם (כנ"ל), קשירת קשר לביצוע פשע (כנ"ל) ונסיון לעיסקה אחרת בסם.

            נאשם 6הודה והורשע באישום השמיני בעבירות של תיווך בסם (כנ"ל), נסיון לתיווך בסם, קשירת קשר לביצוע פשע ועסקה אחרת בסם. בנוסף צירף הנאשם תיק (ת.פ. 3124/07) הכולל שתי עבירות של גניבת רכב ועבירות נילוות וכן שלושה מקרים של הפרת הוראה חוקית.

3.         מהעובדות בהן הודה כל אחד מהנאשמים, ניתן ללמוד כי כל אחד מהם היה מעורב בדרך זו או אחרת בעסקי סמים, כאשר חלקו של כל אחד נמדד על פי מעשיו ומכאן השוני בעונשים השונים עליהם הוסכם בין הצדדים.

            התמונה המצטיירת מהמכלול הינה, כי בתיק זה הופעלה רשת שעסקה בפעילות עניפה הקשורה לסמים. למותר לציין, כי עסקינן בעבירות חמורות ביותר; אין מדובר במכירת מנת סם בין נרקומנים במה שמכונה בעגה של עבריינים "אחוות נרקומנים", אלא באנשים שניהלו אורח חיים עברייני רציף ושוטף, למען בצע כסף והפקת רווחים קלים.

4.         הראיות בתיק רובן ככולן מושתתות על האזנות סתר. העונשים המוסכמים מקלים אמנם עם הנאשמים, אך בשקלול העונש נלקחה בחשבון הודאת הנאשמים, אשר הביאה לחסכון בשמיעת עשרות עדים ובחסכון זמן שיפוטי יקר. בנוסף, בבסיס ההסדר המקל עמדה החלטה של ביהמ"ש השלום בת"א, אשר התיר לנאשמים לעיין בחומר חקירה נוסף חסוי, שלא הוצג לנאשמים, ושלמאשימה יש עניין לשמור על חסיונו.

5.         מכאן ואילך אתייחס לכל אחד מהנאשמים בנפרד.

6.         נאשם 3

א.         באישום השלישי - הנאשם ביקש לרכוש 500 כדורי אקסטזי תמורת 12,000 ש"ח עבור אחר שזהותו לא ידועה. לצורך ביצוע העסקה שוחח הנאשם מספר רב של פעמים עם הנאשם 1, שאמור היה לספק את הסם.

            בסופו של דבר, לא ידוע אם העסקה יצאה לפועל והסמים לא נתפסו.

            באישום הרביעי שוחח הנאשם עם נאשם 1 אין ספור פעמים, ברצף ובתדירות, לצורך רכישות קוקאין, הרואין או סם אחר וביצע 13 עבירות של עסקה אחרת בסם ובהזדמנות אחת היה שותף למכירת סם לאחר.

            עינינו הרואות, כי נאשם זה היה שקוע עד צוואר בעולם הסמים ושימש חוליה מרכזית בשרשרת הפצת הסם.

ב.         הנאשם, חרף גילו הצעיר, אינו זר לעולם העבריינות ומאז היותו נער הוא הסתבך עם החוק, צבר לחובתו הרשעות ואף ריצה עונשי מאסר.

ג.          ב"כ הנאשם בהתייחסו למעשי הנאשם  ציין, כי הנאשם עבד בקיוסק שם מתרועעים נרקומנים ובפועל הוא תיווך ביניהם לבין סוחר הסמים.

            ב"כ הנאשם ביקש להימנע מהטלת קנס כספי, נוכח מצבו הכלכלי הקשה ונסיבותיו האישיות.

7.         נאשם 4

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ