גזר דין בתיק פ 2298/04
|
פ בית משפט השלום באר שבע |
2298-04
2.7.2006 |
|
בפני : נ. אבו טהה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת-ישראל עו"ד יאיר גרוס |
: שלום גבאי - בעצמו עו"ד יובל ליבדרו - ס.צ |
| גזר דין | |
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות,איומים והיזק בזדון-עבירות מיום 5.6.04.
מיוחס לנאשם כי, בהיותו נשוי לגב' אילנה גבאי (להלן:"המתלוננת") איים עליה באומרו " אם אני אעצר, 20 שנה אני אשב עלייך", זאת במטרה להפחידה.
עוד מיוחס לנאשם כי תקף את המתלוננת בכך שדחף אותה שלא כדין ואף גרם לנזק במזיד בכך ששבר את זכוכית שולחן הסלון בביתו שלא כדין.
ב"כ הצדדים הגיעו להסדר דיוני לפיו הנאשם יישלח לשירות המבחן לקבלת תסקיר אודותיו. ובמידה והתסקיר יהיה חיובי במהותו תאמץ המאשימה את המלצותיו לרבות הארכת המאסר המותנה בן 6 חודשים התלוי ועומד כנגד הנאשם במסגרת ת.פ 1925/01 מבית משפט השלום באר-שבע מיום 9.9.01. היה ולא כן,ב"כ הצדדים יטענו לעונש באופן חופשי.(ראה פרוטוקול מיום 5.9.04)
בהתאם לבקשת ב"כ הצדדים והסכמתם דלעיל,הדיון נדחה לקבלת תסקיר ליום 16.2.05.
בתאריך 16.2.05 נדחה שוב הדיון מאחר והנאשם טען כי לא הוזמן ע"י שירות המבחן ליום 15.7.05.
בתאריך 10.7.05 התקבל תסקיר ובו עתר שירות המבחן לדחייה נוספת בת חודשיים לצורך עריכת ניסיון טיפולי ואיבחון מצבו הנפשי של הנאשם.
עוד צוין בתסקיר, כי הנאשם בן 44, התגרש מהמתלוננת ואב לשלושה ילדים, מובטל.
עוד מצוין בתסקיר, כי הנאשם מוכר לשירות המבחן כאדם המנהל אורח חיים שולי שאופיין בשימוש בסמים ובריצוי מאסרים. עוד מציין שירות המבחן, כי הנאשם מסר בפניהם כי הוא מטופל באופן קבוע ביחידה בנפגעי סמים בנתיבות.
שירות המבחן נפגש גם עם גרושתו של הנאשם והאחרונה תיארה מערכת יחסים מורכבת ובעייתית שלוותה לאורך השנים באלימות פיזית ונפשית. כאמור, בני הזוג התגרשו לפני ארבעה חודשים ומשניסה שירות המבחן לזמן את המתלוננת פעם נוספת, האחרונה לא התייצבה.
הנאשם בפני שירות המבחן תיאר מצידו מערכת יחסים זוגית תקינה, אמנם שירות המבחן התרשם כי הנאשם נוטה להציג תמונה חיובית העומדת בפער למציאות חייו.
ביחס לעבירה, מציין שירות המבחן כי הנאשם לוקח אחריות חלקית לביצועה ולדבריו, בעת הרלוונטית לביצוע העבירות, מצבו הנפשי היה קשה. יחד עם זאת, מסר בפניהם כי איננו רואה צורך בהמשך טיפול באמצעות גורמי הרווחה, לרבות בתחום סמים.
שירות המבחן מעריך כי הנאשם נמצא בתקופה משמעותית בחייו וקיים צורך בעזרה מקצועית שתסייע לו למנוע הידרדרות נוספת במצבו. ועל כן, פנו ליחידה לנפגעי סמים בנתיבות וביקשו לתת לנאשם הזדמנות למסור בדיקות שתן לגילוי שרידי סם לצורך בחינת אפשרות שילוב הנאשם במסגרת טיפולית לגמילה מסמים.
בהתאם להמלצת שירות המבחן, כאמור לעיל, הדיון נדחה שוב ליום 2.10.05.
בתאריך 2.10.05 הודיע ב"כ הנאשם כי הנאשם נעצר בתאריך 29.9.05 במסגרת בב"ש 8567/05 על רקע הגשת כתב אישום נוסף בגין עבירות של סחר בסם מסוכן, החזקת חצרים, השמדת ראייה - ת.פ 4738/05, בית משפט השלום באר שבע.
הנאשם נעצר במסגרת ת.פ 4738/05 עד תום ההליכים מיום 29.9.05 (על ידי)- ערר שהוגש על ידי ב"כ הנאשם לבית המשפט העליון במסגרת בש"פ 10562/05 מיום 4.12.05 נקבע על ידי בית המשפט העליון כדלקמן:
" לפיכך, ומבלי לקבוע בשלב זה כל עמדה בדבר, אני מורה אפוא לשירות המבחן להכין תסקיר בעניינו של העורר, אשר יבחן הן את נושא המסוכנות והן את אפשרות חלופת המעצר במוסד סגור לגמילה מסמים. התסקיר יוגש עד ליום 18.12.05 לבית המשפט השלום בבאר שבע שיכריע האם ניתן לשחרר את העורר לחלופת המעצר שהוצעה".
בהתאם להחלטת בית המשפט העליון הנ"ל, התקיימו מספר דיונים הן במסגרת הב"ש 8567/05 והן במסגרת כתב האישום דנן, בתקווה להתאים לנאשם מסגרת טיפולית לגמילה מסמים. אולם, בכלל התסקירים שהוגשו, לא נמצא מקום מתאים לנאשם.
ב"כ המאשימה עותר להשית על הנאשם מאסר בפועל וכן להפעיל את המאסר המותנה בן 6 חודשים מת.פ 1925/01 באופן מצטבר וכן מאסר על תנאי שלא יעבור עבירות בהן הורשע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|