חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גז"ד למורשע בעבירות הצתה ואיומים

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
37469-03-20
22.12.2020
בפני השופט:
סארי ג'יוסי

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד יובל לביא
הנאשם:
עומר עבדאללה
עו"ד ויסאם עראף
גזר דין
 
  1. הנאשם, יליד x.x.1993, הורשע ביום 30.06.2020 על סמך הודאתו בעובדות כתב-האישום בעבירת הצתה,  לפי סעיף 448 (א) רישא לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין") וכן בעבירת איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין.

 

  1. על-פי עובדות כתב האישום, הנאשם הוא בנו של חסן עבדאללה (להלן: "המתלונן"), ובמועד הרלבנטי לכתב-האישום התגורר יחד עימו בביתו של המתלונן בכפר יאסיף (להלן: "הבית").

במועד הרלוונטי לכתב- האישום, היה המתלונן הבעלים של רכב מסוג שברולט הנושא לוחית-זיהוי מספר x (להלן: "הרכב").

ביום 01.03.2020, בהיותם בבית, איים הנאשם על המתלונן, באומרו, כי ישרוף את הבית ואת הרכב.

ביום 03.03.2020, בסמוך לשעה 09:00, נטל הנאשם קוביות חומר בעירה "מדליק פחם" ממטבח הבית (להלן: "חומר ההצתה"), יצא לחצר הבית, שם חנה הרכב באותה עת, וניגש אל הרכב.

הנאשם פתח את דלת הרכב מצד הנהג, כך על-פי המתואר בכתב-האישום, דרדר את הרכב לאחור תוך שהוא מרחיק אותו מרכבים אחרים שחנו במקום, מתח שמיכה על ההגה ועל תיבת ההילוכים של הרכב, הניח את חומר ההצתה סמוך לתיבת ההילוכים והדליק אותו.

מיד לאחר שהדליק את חומר ההצתה, הנאשם יצא מהרכב, ובהמשך עזב את המקום, כתוצאה מכך, עלה הרכב באש, ונשרף כליל.

 

  1. ביום 14.07.2020 התקיים דיון, בו נעתרתי לבקשתו של ב"כ הנאשם, להפנות את הנאשם לקבלת תסקיר של שירות המבחן, וזאת גם בשים-לב לעמדת המאשימה.

 

  1. מתסקיר שירות המבחן, אשר הוגש ביום 29.09.2020 עולה, כי הנאשם רווק, ועובר למעצרו התגורר בבית אביו. הנאשם לא עבד טרם מעצרו, וזה מכבר השתחרר ממאסר בן 12 חודשים. שירות המבחן שוחח עם הנאשם, לצורך הכנת התסקיר, באמצעות שיחת וידאו חזותית, הואיל והנאשם עצור בבית הכלא "שיטה".

 

               משפחתו של הנאשם מונה אב וחמישה אחים. אימו של הנאשם נרצחה על-ידי הבן הבכור, אחיו של הנאשם, בהיותה בת 46, וזאת בזמן שהנאשם ריצה מאסר. מן התסקיר עולה, כי הנאשם נושא עימו תחושת כאב ואובדן קשה על אובדן אימו.

               עוד עולה מן התסקיר, כי הנאשם תיאר מערכת יחסים מורכבת ואלימה עם אביו, ומפאת צנעת-הפרט לא אפרט מעבר לכך.

 

               הנאשם, כך על-פי המתואר בתסקיר, סבל מקשיים לימודיים והתנהגותיים, ולאחר 7 שנות לימוד נפלט ממסגרת בבית הספר, והחל לעבוד בעבודות שונות. עוד צוין בתסקיר, כי הנאשם צורך סמים מסוג חשיש ואלכוהול החל מגיל 14, וככל שרגשות הריק והכאב גברו, כך הפך השימוש בסמים לתלותי ואינטנסיבי יותר. בשניים אלו, כך תיאר הנאשם, החלה מעורבותו בפלילים, ובגיל 19 ריצה לראשונה עונש מאסר למשך 3 חודשים. בהמשך, העמיקה מעורבותו בעולם הפלילי, הוא ריצה עוד מספר מאסרים, כאשר בין תקופות המאסר הוא מיעט לעבוד ולתפקד.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>