- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גורמן נ' חברת אגד
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
10061-07-09
16.12.2009 |
|
בפני : רננה גלפז מוקדי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנימין גורמן |
: חברת אגד |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובע עותר לפיצוי כספי מן הנתבעת, זאת מאחר שלטענתו, בליל ה- 21/4/08, עם סיום עבודתו, המתין בתחנת האוטובוס בטבעון, לאוטובוס של הנתבעת, אשר בושש לבוא. בצר לו, נאלץ התובע ללון מחוץ לביתו באותו לילה, שכן לדבריו, לא היתה לו כל דרך להגיע לביתו.
בכתב התביעה, טוען התובע כי "חיכה שעות לאוטובוס" (שם, בסעיף 5). בפועל, בדיון, מסר התובע כי המתין לאוטובוס עד בוש, לטענתו משך שעה וחצי, ואז שב למקום עבודתו, בית האבות "דור טבעון" משם התקשר להזעיק מטפלת אשר תלון עם אשתו בביתו. התובע טען כי נאלץ לשלם למטפלת שתחליפו, בסמוך למיטת חולייה של אשתו וחרד כל הלילה למצבה הבריאותי הקשה של אשתו. התובע טען כי פנה אל הנתבעת, אולם לא היה שבע רצון מתשובותיה ומכאן תביעתו.
בדיון, מסר התובע כי שכר לאשתו שירותי מטפלת, משעה 22:30 באותו לילה ועד לשעה 8:30 למחרת בבוקר. לדבריו, שילם למטפלת סך של 500 ₪ עבור כך. התובע טען כי לא יכול היה למצוא פתרון אחר לנסיעה לביתו, מאחר שלא היה עימו כסף. התובע פירט בהרחבה את עגמת הנפש שחווה בעקבות ההמתנה הארוכה, בלילה קר, לאחר יום עבודה של 12.5 שעות. התובע הסביר כי הוא נוהג לצאת לעבודתו מדי יום בשעה 5:30 בבוקר ומסר כי המטפלת היתה עם אשתו עד השעה 8:30.
התובע לא הציג כל מסמך המעיד על אותו תשלום ששילם, לטענתו, עבור שירותי המטפלת.
מאישורים רפואיים שצירף התובע לתיק בית המשפט עולה כי אשתו נותחה בבית החולים הרצליה מדיקל סנטר ביום 23/3/08 ונשלחה לשלושה חודשי חופשת מחלה.
הנתבעת הציגה מסמכי עיקוב מסלול נסיעתו של האוטובוס מהם עולה כי האוטובוס היה בחניון רמת הדסה. לדברי נציג הנתבעת, אירעה באוטובוס תקלה ועל כן לקח הנהג אוטובוס אחר, שהגיע אחריו, וביצע עימו את הקו, באיחור של חצי שעה. עם זאת, נוכח חלוף הזמן, לא יכולה היתה הנתבעת לאתר רישומים ממוחשבים אודות מסלול נסיעת האוטובוס באותו לילה והמועדים בהם עבר בתחנות השונות.
עוד טענה הנתבעת כי שלחה אל התובע, כפיצוי, שובר לרכישת כרטיסי אוטובוס בסך של 250 ₪ ושובר זה לא הוחזר אליה עד היום.
במהלך הדיון, הודה התובע כי השובר מצוי עודנו ברשותו.
עיינתי בטענות הצדדים בכתבי הטענות, בחנתי את המסמכים השונים שהוגשו וכן שמעתי בהרחבה את התובע, את נציג הנתבעת וכן את נהג האוטובוס. טענת התובע כי המתין לאוטובוס כשעה וחצי נסתרת בעדות נהג האוטובוס אשר טוען כי האיחור כולו הסתכם בכחצי שעה. מאחר שהן לתובע והן לנהג הנתבעת אינטרס ברור בסוגיה זו, ולא הובאו בפניי ראיות נוספות בעניין זה, הרי שנוכח השקילות בגרסאות הצדדים, אני קובעת כי לא הוכחה מידת האיחור של האוטובוס באותו לילה שבו אנו דנים.
ואולם, אין מחלוקת כי האוטובוס לא הגיע לתחנה במועדו וכי התובע המתין לו ונאלץ, בסופו של יום, ללון מחוץ לביתו.
בנסיבות אלה, סברתי כי על הנתבעת לפצות את התובע.
לא הוכחו בפניי הוצאות ישירות שנגרמו לתובע כתוצאה מאי-הגעת האוטובוס. לא הוכח כמה, אם בכלל, שילם התובע עבור המטפלת שלדבריו, שכר לאשתו ומעבר לכך, לא הוכחו נזקים.
לאור האמור, אני קובעת כדקלמן:
התובע ישיב לנתבעת בתוך 7 ימים את השובר שקיבל מן הנתבעת בסך 250 ₪.
בתוך 21 ימים ממועד קבלת השובר כאמור, תשלם הנתבעת לתובע סך של 1,000 ₪ כפיצוי כולל עבור אירועי אותו לילה וכן עבור הוצאות המשפט.
במידה שסכום זה לא ישולם במועדו, הוא ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
הזכות להגיש בקשת רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי בחיפה תוך 15 ימים.
המזכירות תעביר את פסק הדין לצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
