גורבקובסקי נ' גלובוס

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
5163-04-09
20.5.2010
בפני :
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
:
רומן גורבקובסקי
:
1. לאה גלובוס
2. לריסה גיטלמן אירינה גיטלמן

פסק-דין

1.הסכסוך בין הצדדים מקורו בהסכם שכירות שנערך ונחתם בין הצדדים ועניינו השכרת דירתה של הנתבעת (להלן: "הגב' גלובוס") לתובע ולנתבעים שכנגד (להלן: "הדיירים"). התובע, טוען כי עקב פיצוץ בצינור מים אשר לא תוקן אלא בחלוף שבוע ימים, סבלו הוא ומשפחתו סבל כבד, כאשר נאלצו, בין היתר, להתקלח בבתי חברים, לרכוש בקבוקי מים מינרליים, הכביסה שהיתה במכונת הכביסה נרקבה, הבת נתקפה בקלקול קיבה, וכמו כן, נאלצו הדיירים לרכוש מזון מוכן למשך אותו השבוע, שכן לא יכלו לבשל ללא מים. הדיירים עותרים לקבל פיצוי בגין כל אלה ובגין עגמת הנפש שנגרמה להם.

הדיירים הודו כי נותרו להם חובות כלפי הגב' גלובוס וכלפי חברת החשמל והעיריה, והסכימו לשלמם, אך דרשו כי הנתבעת תפצה אותם בגין תביעתם. הדיירים צירפו מכתב שנשלח על ידם לגב' גלובוס ובו פירוט כל טענותיהם בעניין. כן, צורף מכתב התשובה של הגב' גלובוס, נושא תאריך 28/12/08. עוד מצורף לכתב התביעה, חוזה השכירות בין הצדדים ממנו עולה כי דמי השכירות החודשיים עמדו על סך 1,500 ₪ וכי תקופת השכירות הינה שנה, החל מיום 22/8/08 ועד ליום 31/8/09.

2.הגב' גלובוס טוענת כי התנהגה ללא דופי כלפי הדיירים, וכי דאגה לתיקון הצנרת עוד בטרם שוחחו עימה על כך, מאחר ועוד טרם פנייתם, פנו אליה השכנים בבניין והודיעו לה כי יש תקלה בצנרת המים והדיירים מתעלמים מפנייתם. הגב' גלובוס טענה כי שלחה את בנה וידיד משפחה אל הדירה, לאחר שהדיירים לא ענו לה, אולם הדיירים סירבו לפתוח את דלת הכניסה. לטענתה, נוכח חוסר שיתוף פעולה מצד הדיירים, לא עלה בידי בעל המקצוע שהוזמן על ידה לתקן את התקלה, והוא נאלץ לסגור את ברז המים.

גב' גלובוס הגישה תביעה שכנגד בה עתרה לחיוב הדיירים בתשלומי הדירה השוטפים, אותם לא שילמו, עבור התקופה שטרם עזיבתם את הדירה וכן לחיובם בדמי השכירות לתקופה שלאחר עזיבתם, שכן עזבו את הדירה טרם תום תקופת החוזה. יוער, כי מאחר שתביעה שכנגד יכולה להיות מוגשת רק כנגד מגיש התביעה הראשית, הרי שדין שתי הנתבעות שכנגד הנוספות, להמחק מכתב התביעה שכנגד וכך אני עושה.

על פי דרישתה, על הדיירים לשלם דמי שכירות בין מועד עזיבתם את הדירה, תוך שהפרו את החוזה שכן עזבו טרם תום תקופת החוזה, לבין המועד שבו הצליחה גב' גלובוס להשכיר את הדירה, שוב, והמדובר בפרק זמן של חודשיים. שכר הדירה החסר בגין תקופה זו עומד על סך 2,700 ₪, חובות הדיירים בגין התשלומים השוטפים, עד למועד עזיבתם, עומדים על סך של 437.08 ₪ עבור גז, 1,029.98 ₪ בגין מיסי עירייה, 1,196.27 ₪ בגין חשמל. כמו כן, נגרמו נזקים לדירה אולם גב' גלובוס הבהירה, במודגש, בפתח כתב התביעה שכנגד, כי היא תובעת רק את חובות הדיירים בגין השימוש בפועל בגז, חשמל, מים וארנונה, בתקופה בה גרו בדירה וכן בגין דמי השכירות עד שהדירה הושכרה, זאת למרות שהדיירים הותירו עם עזיבתם את הדירה, נזקים שונים בדירה.

3.לא הוגש כתב הגנה לתביעה שכנגד, הגם שהדיירים קיבלו אותו לידיהם טרם הדיון יחד עם כתב ההגנה של הגב' גלובוס, אך בפתח הדיון, הודיעו הדיירים כי האמור בכתב התביעה שלהם מהווה גם כתב הגנה מפני התביעה שכנגד.

4.בדיון העידו הדיירים וכן בניה של הגב' גלובוס וידיד המשפחה אשר היה מעורב בפרשה, מר אהרון הדרי.

שמעתי את העדויות ועיינתי במסמכים ובטענות המועלות בהרחבה בכתבי הטענות ובמסמכים המצורפים להם.

מכל אלה נדרשת אני לדון במספר עניינים כדלקמן:

א.האם התקלה בצנרת, תקלה אשר אינה מוכחשת, טופלה על ידי הגב' גלובוס באופן סביר אם לאו.

ב.נסיבות עזיבת הדיירים את הדירה תוך הפרת סעיף תקופת ההסכם כפי שמופיע בהסכם השכירות בין הצדדים.

ג.חובות הדיירים הנובעים ממגוריהם בדירה – מה דינם והאם זכאים הדיירים לפיצוי כלשהו בגין תקלת הצנרת.

5.באשר לטיפול בתקלת הצנרת.

הצדדים טוענים, כל אחד מהם, כי האשם בעיכוב בטיפול בצנרת הינו על הצד האחר. הדיירים טוענים כי גב' גלובוס סירבה להביא איש מקצוע בשעות הערב וכי נגרמו להם נזקים כאשר נאלצו להמתין בשעות העבודה לשרברב. לדבריהם, זמן הטיפול בתקלה היה ארוך ולא הגיוני בשים לב שהם נותרו ללא מים זורמים בדירה למשך מספר ימים.

גב' גלובוס טוענת כי הדיירים סרבו לפתוח את הדלת בפני בעל המקצוע, ולפיכך, נמנע ממנו לבצע את התיקון, לטענת מר הדרי, הדיירים סרבו להשאר בדירה בימי חול בשעות העבודה, מאחר ולא רצו להפסיד ימי עבודה. לפיכך, נאלצה גב' גלובוס לשלם שכר גבוה יותר לבעל המקצוע, מאחר שהלה עבד ביום שישי בערב. כמו כן, ציינה גב' גלובוס כי נאלצה לשלם עבור ביקוריו של השרברב, גם עבור שני הביקורים בהם סרבו הדיירים לפתוח את הדלת.

עיון במכתב הדיירים אל הגב' גלובוס, מכתב אשר קדם לכתב התביעה, מעלה כי דווקא בו מצויים התימוכין בטענותיה של גב' גלובוס כי העיכוב בטיפול בתקלת הצנרת היה בשל התנהגות הדיירים. כך, למשל, נאמר במכתב:

"בערב...כולם התאספו בבית לא היה מים אבל אנחנו מיהרנו לארוז...ולא יכולנו לחכות לאחר מכן חזרנו ב- 23:00 והלכנו לישון";

"...התקשרנו לאהרלה הזה ולבן שלך, הוא אמר...שיגיע בבוקר לתקן, אז אמרנו שוב רק שאנחנו בעבודה ולא יכולים להיות בבית...";

"...לכן להישאר בבית אני לא יכולה...בעלי גם הוא לא יכול לא ללכת לעבודה כי יש משבר...הילדים לומדים ואנחנו משלמים על זה כסף לכן להחסיר זו בעיה גדולה...";

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>