- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גולוב אדוארד נ' גרבר רמי
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
1082-09
15.3.2010 |
|
בפני : אור אדם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גולוב אדוארד |
: גרבר ג רמי |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה ע"ס 1,600 ₪ שהגיש התובע, לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לו, לטענתו, לנוכח הצורך בהתקנת קו ביוב חדש לדירה שהיתה בבעלותו, לאחר שקו הביוב של דירתו שהיה מחובר לדירת הנתבע, נותק במסגרת שיפוצים בשנת 2004.
התובע טען כי השתהה והגיש את התביעה רק עתה, מאחר ופחד מהנתבע. אני דוחה בשתי ידיים טענה זו. הנתבע העיד בפני והתרשמתי כי אין כל עילה לחשש מפניו, מה גם שהתובע לא הסס לשלוח לנתבע מכתב התראה מעורך דין עוד בשנת 2004, והדבר מדבר בעד עצמו. השיהוי הממושך בהגשת התביעה, מלמד כי אין בתביעה ממש.
ייתכן כי מוטב היה לפתור סכסוך שכנים זה, במסגרת סמכויותיו של המפקח על בתים משותפים, כאמור בחוק המקרקעין, ואולם משהוגשה התביעה לפתחו של בית משפט נכבד זה, והצדדים ביקשו לסיים את הדיון ולא לדחותו, ולאחר ששני הצדדים כבר אינם מתגוררים בבניין, והתביעה איננה נוגעת להחזקתו השוטפת של הבניין המשותף, אלא להחזר הוצאות שהוצאו ע"י התובע בעבר הרחוק, מצאתי לנכון לדון בתובענה לגופה.
אין מחלוקת כי קו הביוב של דירת התובע, היה מחובר לקו הביוב של דירת הנתבע.
מעדותו של הנתבע, המקובלת עלי, עולה כי מדובר היה בחיבור "פיראטי" של מערכת הביוב מדירת התובע למערכת הביוב בדירת הנתבע, שהיה הכרח לנתקו בעת השיפוץ.
הנתבע העיד כי בא בדברים עם התובע כדי שיסדיר חיבור עצמאי של מערכת הביוב, אולם התובע דחה אותו בלך ושוב תקופה ממושכת.
התובע הודה בעדותו כי יכול להיות שהיו בעיות נזילה לדירה שמתחתיו עוד לפני השיפוץ והניתוק (ע' 3 ש' 21 לפרוטוקול). עוד הודה התובע, כי היתה החלטה של ועד הבית שכל הדיירים יתחברו לביוב (שם, ש' 22-23).
ממכתבה של גב' חיה פלג מועד הבית, שהוגש כראיות מטעם הנתבע, עולה כי ההחלטה היתה שכל דייר יתחבר למערכת הביוב באופן עצמאי, וכי רק דירת התובע לא ביצעה החלטה זו. אמנם הגב' פלג לא הובאה לעדות ולא נחקרה בחקירה נגדית, ואולם, כאשר מדובר בבית משפט לתביעות קטנות שאיננו מחוייב בדיני ראיות, ובהתחשב בהודאתו של התובע עצמו כמפורט לעיל, נראה לי כי ניתן להעניק למכתבה של גב' פלג משקל כלשהו, בעיקר כהשלמה והבנה של דברי התובע בעדותו.
נוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי הוכח בפני כי החיבור של מערכת הביוב מדירתו של התובע למערכת הביוב בדירתו של הנתבע, היה בעייתי עוד טרם השיפוץ. לנוכח ההחלטה של הועד על חיבור עצמאי, שבוצעה ע"י כל הדיירים למעט התובע, מוטל היה על התובע לממן את עלות קו הביוב העצמאי (ור' גם ס' 58 (א) לחוק המקרקעין תשכ"ט 1969).
אשר על כן, החלטתי לדחות את התביעה. התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך 150 ₪.
זכות לבקש רשות לערער מבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום.
המזכירות תשגר את העתק פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ"ט אדר תש"ע, 15 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
