גולדמן ואח' נ' בקר ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
16169-08-09
14.3.2010 |
|
בפני : מעין צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גיזה גולדמן |
: 1. ניק בקר 2. הראל חברה לביטוח בע"מ 3. אלדד גרנות 4. ה פניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
ביום 22.10.09, בעת שרכב התובעת היה בחניה, הוא נפגע על ידי רכב בו נהג נתבע 1 (להלן: "הנתבע"). התובעת תובעת את הנזקים שנגרמו לרכבה בתאונה.
הנתבעים אינם חולקים על כך שרכב הנתבע הוא שפגע ברכב התובעת, וגרם לו נזק, אלא שלגרסתו של הנתבע, סטה מנתיב נסיעתו ופגע ברכב התובעת, הואיל ורכב שהיה נהוג בידי הצד השלישי מס' 1 (להלן: "הצד השלישי") "חתך אותו", והוא נאלץ לסטות מנתיב נסיעתו על מנת להימנע מתאונה עימו.
הנתבע מסר בעדותו, כי נסע בנתיב השמאלי מבין שלושה נתיבים. בשלב כלשהו עבר לנתיב הימני, ואז הגיע רכב הצד השלישי ו"חתך אותו". הוא בלם וצפר, אך הדבר לא הועיל, ועל מנת להימנע מתאונה נצמד ימינה, ופגע ברכב התובעת. הצד השלישי המשיך לנסוע, אולם לאחר שראה שעצר ורשם את מספר הרכב שלו, חזר ושוחח איתו. הוא לא נתן לו פרטים, ועל כן רשם רק את מספר הרכב שלו.
הצד השלישי מסר בעדותו, כי לא היה כלל במקום האירוע, אלא היה במשרדו בחיפה. הוא אינו יודע מדוע בחר הנתבע למסור דווקא את פרטיו.
אין חולק, כי הנתבעים חייבים לפצות את התובעת על נזקיה. נשאלת השאלה, האם זכאים הנתבעים לשיפוי או להשתתפות מאת הצדדים השלישיים. במישור זה מוטל נטל ההוכחה על כתפיהם של הנתבעים. סבורה אני, כי הנתבעים לא עמדו בנטל זה, ולא הוכיחו, כי הסטיה ימינה והפגיעה ברכבה של התובעת נגרמו כתוצאה ממעשה או מחדל רשלניים של הצד השלישי.
נזקיה של התובעת הינם: השתתפות עצמית – 1,789 ₪; השתתפות עצמית בירידת ערך – 1,338 ₪ כינון – 38 ₪. התובעת תובעת סכום של 1,500 ₪ עבור הפסד הנחת היעדר תביעות, אך סכום זה לא הוכח. עוד תובעת התובעת פיצוי עבור עוגמת נפש, ואולם בתיקים מסוג זה, שענינם נזקי רכוש, אין מקום לפסיקת פיצויים בראש נזק זה.
אשר על כן הנני מורה, כי הנתבעים ישלמו לתובעת סכום של 3,165 ₪. הסכום ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד יום התשלום המלא בפועל. כמו כן ישלמו הנתבעים לתובעת הוצאות משפט בסכום של 1,000 ₪. סכום זה ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד יום התשלום המלא בפועל.
אני דוחה את דרישת הנתבעים לשיפוי או להשתתפות מהצדדים השלישיים. הנתבעים ישלמו לכל אחד מן הצדדים השלישיים הוצאות משפט בסכום של 250 ₪. הסכום ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד יום התשלום המלא בפועל.
זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 ימים.
ניתן היום, כ"ח אדר תש"ע, 14 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|