- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גולברי נ' קורסיה ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
19808-07-11
20.7.2012 |
|
בפני : מירית פורר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יורם גולברי |
: 1. אביעז קורסיה 2. מועצה אזורית מטה בנימין 3. ש.שלמה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפניי תביעה כספית בסכום של 8,850 ₪ במסגרתה עותר התובע כי בית המשפט יורה לנתבעים לפצותו בגין נזקי רכוש בתאונת דרכים בה היו רכביהם מעורבים.
לטענת התובע ביום 13.6.2011 בעת שנסע ברכבו ברח' שח"ל בירושלים, חש לפתע מכה חזקה מצד ימין של הרכב. לאחר שעצר, הבחין כי רכב שניסה לצאת מחנייה, פגע ברכבו עם הצמיג. כתוצאה מהתאונה נגרמו לרכב התובע נזקים בכנף ימין בשתי הדלתות בצד ימין, שהוערכו בחוות דעת שמאי כ 76.5% מערך הרכב ולפיכך הרכב הכרז כאבדן כללי.
הסכום שנתבע בכתב התביעה מורכב מסכומי מחיר הרכב לאחר בניכוי הפחתת ערך שרידיו בסך של 8,150 ₪ ושכר טרחת שמאי בסכום של 699 ₪.
מנגד, הכחישו הנתבעים את הנטען בכתב התביעה וטענו כי התאונה אירעה שעה שרכב הנתבע ביקש לצאת ממקום חנייה בצד ימין של הכביש, לצורך כך אותת וסובב את ההגה שמאלה ועצר עצירה מוחלטת, התובע אשר הגיח במהירות, נצמד לרכב הנתבע ופגע בצידו השמאלי, בגלגל שמאלי קדמי.
בדיון שהתקיים בפניי ביום 18.7.2012 הציגו הצדדים את גרסאותיהם והעידו בפני בנוגע להתרחשות התאונה.
מצאתי כי יש לקבל את גרסת התובע באשר לנסיבות התאונה. מסקנתי זו מתיישבת העדויות שנשמעו בפני בדיון, וכן המסמכים והתמונות שהוגשו לבית המשפט.
ממכלול הראיות שהוצגו בפניי עולה, כי התובע נסע בנתיב נסיעתו לצד הרכבים החונים בצד ימין, בעוד רכב הנתבע התעתד לצאת ממקום חנייה, הפנה את גלגלי הרכב ופגע ברכב התובע.
מסקנתי מתיישבת עם מיקום הפגיעות ברכב התובע כפי שעולה מהתמונות הצבעוניות שהוגשו לבית המשפט וסומנו ת/1. מהתמונות עולה כי הפגיעה ברכב התובע משתרעת לאורכה של הדופן הימנית בצבע שחור המעיד על חיכוך הצמיג.
הדבר עלה בהדגמת התאונה על-ידי הנהגים בפני. מצאתי את עדותו של התובע כמהימנה, לפיה רכב הנתבע התעתד לצאת מחנייה לעבר הנתיב בו נהג התובע וזאת ללא תשומת לב לתנאי הדרך וגרסה זו תאמה את עדותו של הנתבע בפניי: "הכנסתי להילוך ראשון והוצאתי גלגלים. לא הסתכלתי לפני שהוצאתי את הגלגלים החוצה. לא יודע אם הוצאתי את הגלגלים החוצה. אני לא זוכר".
משכך, לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים בפני אני סבורה כי האחריות לאירוע התאונה רובצת לפתחם של הנתבעים. על היוצא מחניה חובה מוגברת להשתלב בזהירות בדרך ומוטל על הנהג הסביר לנהוג משנה זהירות. במקרה דנא הנתבע לא הסתכל כלל על הכביש בעת שביקש לצאת מהחניה ואין משנה הדבר שרק הכניס להילוך ראשון והחל לסובב את הגלגלים לכיוון היציאה. מאחר שנהג ברכב גדול מימדים עצם הפניית הגלגל הובילה לנזק לרכב התובע שחלף במקום.
באשר לנזקי התובע, הוגשה חוות-דעת שמאי המלמדת על היקף הנזקים בפועל בגין הכרזת הרכב כאבדן כללי בשיעור של 8,150 ₪ וקבלה על תשלום שכר טרחת השמאי בסך של 699 ₪. התובע הוכיח את נזקיו כדבעי ומשכך על הנתבעים לפצותו בגינם.
אשר על כן אני מורה כי הנתבעים ישלמו לתובע סכום כולל של 8,849 ₪. כמו כן ישלמו הנתבעים לתובע הוצאות משפט בסך של 500 ₪. הסכום האמור ישולם לתובע תוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישא בהפרשי ריבית והצמדה כדין עד התשלום המלא בפועל.
המזכירות תשלח העתק פסק הדין לצדדים באמצעות הדואר.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום.
ניתן היום, א' אב תשע"ב, 20 יולי 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
