- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בר"ע 2853-06-15
|
בר"ע בית דין ארצי לעבודה |
2853-06-15
4.10.2015 |
|
בפני הרשם: השופט כאמל אבו קאעוד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: ניימן עבודות חשמל ובקרה בע"מ |
המשיב: 1. ולדימיר שישקין 2. איגור ניימן (פורמלי) |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת המבקשת להארכת המועד להגשת בקשת רשות לערער על פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בחיפה מיום 9.5.15 (הרשמת דניה דורי; ד"מ 35132-06-14) על פיו התקבלה תביעתו של המשיב לתשלום חלף הפרשה לגמל מכוח צו ההרחבה בענף תעשיית המתכת, החשמל והאלקטרוניקה (להלן: "צו ההרחבה").
רקע וכללי
בבית דין קמא התבררה תביעתו של המשיב לחייב את המבקשת לשלם לו חלף הפרשה לגמל בגין תקופת עבודתו מינואר 2008 ועד לחודש ספטמבר 2012 מכוח צו ההרחבה. בין הצדדים לא הייתה מחלוקת בשאלת תחולת צו ההרחבה, ובדבר הימנעותה של המבקשת מלהפריש הפרשות פנסיוניות, אלא המחלוקת נגעה בעיקר לשאלת גובה הפיצוי.
המשיב טען כי על יסוד הוראות צו ההרחבה, יש לפסוק לו פיצוי בגובה 6% מהשכר בגין חלף הפרשה לגמל, ואולם למבקשת הייתה פרשנות אחרת לצו. לשיטתה, משנדרשה להפריש הפרשות פנסיוניות בשיעור כולל של 12%, ללא הבחנה בין הפרשה לפיצויים לבין הפרשה לגמל ומשנקבע בצו ההרחבה שהפרשות המעסיק לביטוח פנסיוני יבואו במקום פיצויי פיטורים, יש לקחת בחשבון את פיצויי הפיטורים ששולמו ולקזזם מסך הכספים שהיה עליה להפריש למשיב בקופת הפנסיה.
בית הדין קמא לא קיבל את הפרשנות שהציעה המבקשת לצו ההרחבה וקבעה כי צו ההרחבה מחייב את המעסיק להפריש 6% לגמל ו- 6% לפיצויי פיטורים. כפועל יוצא, בית הדין קמא חייב את המבקשת לשלם למשיב חלף הפרשה לפנסיה בגובה 6% על יסוד התחשיב של המשיב אשר לא נסתר על ידי המבקשת.
בבקשת רשות הערעור שהוגשה על ידי המבקשת היא מלינה כנגד פרשנותו של בית הדין קמא את צו ההרחבה, ועומדת על דעתה כי היה מקום לבצע קיזוז של פיצויי הפיטורים ששולמו על ידה למשיב. לטענת המבקשת, פסק הדין של בית הדין קמא מטיל עליה חובה לשלם למשיב תשלום כפול, הן חלף הפרשה פנסיונית והן פיצויי פיטורים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
