תא"ח
בית משפט השלום נתניה
|
3230-01-11
22/02/2011
|
בפני השופט:
סמדר קולנדר-אברמוביץ
|
- נגד - |
התובע:
שרגא פיבל בר
|
הנתבע:
1. יצחק צחי גויטע 2. מרב גויטע
|
החלטה,החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
כתב הגנה לא הוגש בתיק זה עד מועד הדיון. אף כאשר התחלתי בדיון לא היה כל כתב הגנה בפני ועל כן היה עלי לתת פסק דין. למרות עובדה זו, לא ניתן על ידי פסק דין אלא ניסיתי להגיע להבנה בין הצדדים, כאשר רק אז הוגש כתב הגנה בכתב יד על ידי הנתבע.
במצב זה כאשר הדיון החל ולא היה כל כתב הגנה היה עלי ליתן פסק דין לטובת התובע, אולם לא עשיתי כן. משכך ומאחר ולא היה כל כתב הגנה הנני מאשרת הגשת ת/1 כעת.
הצדדים יוכלו לטעון לעניין זה במסגרת טענותיהם הכלליות לעניין זכות התובע.
ניתנה והודעה היום י"ח אדר א תשע"א, 22/02/2011 במעמד הנוכחים.
סמדר קולנדר-אברמוביץ, שופטת
החלטה
לעניין הטענות המקדמיות, התביעה הינה תביעת לפינוי נכס. הוצג בפני הסכם שכירות שנערך בין מר בר משה המנוח לבין הנתבעים, כמפורט בתצהיר שהוגש על ידי התובע, שרגא בר, הוא ירש את הדירה מאביו המנוח יחד עם השוכרים בתוכה בכפוף להסכם השכירות.
הוצג בפני ת/1, לפיו נרשמה בפנקסי המקרקעין פעולת ירושה על הדירה נשוא תיק זה לטובת התובע.
כן צורף לכתב התביעה הסכם שכירות נוסף שנערך לאחר מכן בין התובע, שרגא בר, לבין הנתבע לפיו לאחר פטירת המנוח הסדירו הצדדים ביניהם את תנאי ההסכם.
משכך, זכותו של התובע בהתאם להסכם זה מיום 18.10.10 להגיש תביעה ואין כל מקום לטענות המקדמיות.
ניתנה והודעה היום י"ח אדר א תשע"א, 22/02/2011 במעמד הנוכחים.
סמדר קולנדר-אברמוביץ, שופטת
החלטה
תביעה זו כפי שציינתי לעיל הוגשה בהמשך להסכם מיום 18.10.10 שהינו נספח להסכם שכירות מיום 4.9.09.
הסכם זה מיום 18.10. נערך בין התובע לבין הנתבע, הוא מאוחר להסכם מיום 4.9.09 ועל כן הוראותיו גוברות על הוראות ההסכם מיום 4.9.09.
על כן, איני יכולה לקבל טענת ב"כ הנתבעים לפיה ניתנה אופציה לנתבעים להמשיך להחזיק במושכר.
לא קיבלתי כל הסבר מב"כ הנתבעים ו/או התייחסות להסכם מיום 18.10.10 עליו חתום הנתבע, אשר קובע במפורש שתקופת השכירות תסתיים ביום 14.2.11.
משקבעו הצדדים הסכם זה יש מקום לקבל את הסכמתם כפי שנקבעה בהסכם באופן מפורש.
נראה לי שכל מטרת הנתבעים הינה להמשיך ולסרבל את ההליכים, כאשר מבקשים הם לדחות את הדיון לצורך זימון עדים שיעידו על הסכמה בעל פה שעלתה בין אחיו של התובע לבין הנתבעים, הקודמת ליום 18.10. שכן כפי שפרטתי לעיל, אף אם היתה הסכמה כזאת בעל פה ההסכם מיום 18.10. הינו ברור ומפורש ומכוחו תקופת השכירות הסתיימה.
משכך, איני סבורה שיש מקום לדחות את הדיון.
לאור האמור לעיל ומאחר ותקופת השכירות הסתיימה הנני מקבלת את התביעה.