ת"א
בית משפט השלום כפר סבא
|
1308-01-10
13/12/2011
|
בפני השופט:
מירב בן-ארי
|
- נגד - |
התובע:
תמר סבג
|
הנתבע:
איל בר לב
|
|
החלטה
1.לפניי בקשת המבקשת למחיקת כתב התביעה.
2.נימוק אחד למחיקת כתב התביעה הוא היעדר יריבות, בשים לב לכך שעילת התביעה הנטענת היא עילת תביעה של החברה, ולא של המשיב.
נימוק זה נוגע לרכיב של 400,000 ₪, שהמבקשת משכה לפי הנטען מכספי החברה, ולא לכלל התביעה.
אין ממש בתגובת המשיב, בכל הנוגע לשינוי חזית. המשיב עצמו הבהיר בדיון לבית המשפט כי יש לבדוק נושא זה לאחר שיקבל את מסמכי חשבונות הבנק של המבקשת – עמ' 3 שורות 1 – 2.
המשיב לא נתן בתגובתו מענה ענייני למרות הצהרתו זו. יתרה מכך, אף השהות שניתנה למשיב הייתה לפנים משורת הדין, שכן בסעיף 17 לכתב התביעה נרשם שהמבקשת משכה סכום זה מחשבון החברה. המבחן לסילוק על הסף הוא בהתאם לרשום בכתב התביעה, ואף אם יוכח האמור בסעיף 17, אין עילת תביעה למשיב.
עילת התביעה היא עילת התביעה של החברה.
ככל שביקש המשיב לתבוע בשם החברה, עליו לעשות כן באמצעות תביעה נגזרת, והסמכות העניינית באותו מצב כלל אינה נתונה לבית משפט זה.
ראה: ע"א 2967/95 מגן וקשת בע"מ ואח' נ' טמפו, פ"ד נא (2) 312 בעמ' 326. כן ראה למשל תש"א 168746/08 (ת.א. 67520/07) בנק מסד בע"מ נ' שמגר יצחק (ניתן ביום 23.9.08).
לפיכך, אני מורה על מחיקת סעיף 17 רישא לכתב התביעה (עד המשפט "שווה ערך לכ 500,000 ₪ נכון ליום הגשת התביעה").
3.נימוק שני נוגע לגילוי מסמכים.
יש להצר על כך שבית המשפט נדרש לבקשה מעין זו, וכפי העולה מטיעוני הצדדים, אף קיימת מחלוקת עובדתית האם המסמכים מצויים ברשותו של המשיב אם לאו.
לתיק בית המשפט לא הוגש התצהיר של המשיב, ולפיכך נושא זה יידון בקדם המשפט.
4.אני מחייבת את המשיב בהוצאות בקשה זו, בכל הנוגע לחלק של היעדר היריבות, בסך כולל של 1,800 ₪.
ניתנה היום, י"ז כסלו תשע"ב, 13 דצמבר 2011, בהעדר הצדדים.