- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בקר נ' תהל מהנדסים יועצים בעמ
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
25070-08-13
21.11.2013 |
|
בפני : יהושע רטנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: תהל מהנדסים יועצים בע"מ |
: ניר אפרים בקר |
| החלטה | |
החלטה
בעניין: בקשה להעברת הדיון מחוסר סמכות מקומית, בקשה למתן פסק דין, בקשה להארכת מועד
לאחר שהוגשו התגובות, ולאחר שעיינתי בכתב התביעה, אני קובעת כי לבית משפט זה אין סמכות מקומית לדון בתביעה, לפי אף אחת מהחלופות, שבתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984.
בכתב התביעה לא נימק ב"כ התובע את זיקת הסמכות המקומית, ובתגובה לבקשה טען כי מקום יצירת ההתחייבות ומקום המעשה או המחדל, בשלו תובעים (תקנות משנה (2) ו-(5) לתקנה 3) התבצעו באמצעות דואר אלקטרוני, משכך יש סמכות מקומית בכל בית משפט, כמקובל בפסיקה לעניין פעילות במרשתת.
המבקשת טוענת כי האינטרנט שימש רק כפלטפורמה להתקשרות, והסמכות המקומית היחידה הינה במען המבקשת, באור יהודה, שבמחוז מרכז.
אין חולק כי בין הצדדים לא נחתם כל הסכם, וגם ההתקשרות באמצעות האינטרנט היתה בין המבקשת לחב' כיוון ולא ישירות עם התובע. על כן העסקה, שלא נכרתה וההתחייבות, שלא יצאה אל הפועל, לא באו לידי ביטוי בהודעות הדואר האלקטרוני, ולא ניתן להקים מכך סמכות מקומית בצורה מלאכותית.
אין מדובר בהפרה או פרסום שבוצעו באינטרנט, בעניינו ניתן לקבוע כי האינטרנט הינו מקום המחדל או המעשה בשלו תובעים, ואין הצדקה לסטות מכללי הסמכות המקומית שבתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984.
היה על התובע לפעול לפי תקנה 3(א)(1) לתקנות, ולהגיש את התביעה במקום עסקה של הנתבעת, משלא עשה כן אני מעבירה את הדיון לבתי המשפט במחוז מרכז.
המשיב ישלם למבקשת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 1,000 ₪, ללא קשר לתוצאות פסק הדין.
במקביל להגשת בקשות הסף הוגשה גם בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה, בקשה להבהרה והארכת מועד להגשת כתב הגנה ולבסוף הוגש כתב הגנה, לאחר שלא ניתנה החלטה באף אחת מהבקשות.
הבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה נדחית, מאחר ואין בעובדה שאיש מן הגורמים השיפוטיים, שדנו בבקשות, לא נתן החלטה בבקשה להארכת מועד, כדי לשלול את קיומה ולהצדיק מלאכותית מתן פסק דין. המבקשת לא התעלמה מחובותיה, הגישה בקשות וכללה בהן בקשה להארכת מועד, ולא היתה הצדקה להגשת הבקשה לפסק דין. אני מאריכה את המועד להגשת כתב הגנה עד למועד הגשתו בפועל, ומאריכה את המועד להגשת כתב הגנה מתוקן עד 30 יום לאחר מתן ההחלטה בבקשה לדחייה על הסף (בקשה מס' 2).
הבקשה לדחייה על הסף והתיק מועברים לאחד מבתי משפט השלום במחוז מרכז, לפי החלטת כב' הנשיאה שם.
ניתנה היום, י"ח כסלו תשע"ד, 21 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
