- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בפ"מ 1053-05-16 אל סייד נ' מדינת ישראל
|
בפ"מ בית משפט השלום פתח תקווה |
1053-05-16
1.1.0001 |
|
בפני השופט: יוסף ריבלין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: באדר אל סייד |
משיבים: מדינת ישראל |
| החלטה | |
|
1.מחומר הראיות בו עניינתי עולה כי המבקש נעצר על ידי השוטרים בשעה 1:32 וכל האירוע נמשך עד השעה 3:32.
2.מחומר הראיות לכאורה עולה כי השוטר שעצר את המבקש הריח מפיו "ריח חריף של אלכוהול" ולפיכך נדרש המבקש לערוך בדיקת נשיפה בנשיפון. יש לציין כי המבקש טען בפני השוטרים וגם בהודעתו כי שתה כוס יין עובר לנהיגתו, ובכך יש חיזוק לטענת השוטרים על ריח אלכוהול מפיו של המבקש.
3.מחומר הראיות לכאורה עולה כי כל התנהלותו של המבקש ובמשך זמן ארוך מצביע על סירוב. המבקש סירב לנשוף לנשיפון או לחלופין במקום לשאוף שאף אוויר או לחלופין נשף נשיפות קצרות תוך שהסביר שהוא חולה אסטמה. המבקש סירב להלוות לתחנת כפר סבא והתנה עם השוטרים כי יהיה מוכן לערוך בדיקה רק כאשר היא מצולמת. גם בהודעתו המבקש אמר כי סירב לנשוף בינשופון עקב כך שהמכשיר לא אמין. מחומר הראיות גם עולה כי המבקש סירב לערוך מבחן מאפיינים וכי צעק והשתולל במהלך גביית הודעתו (עד כדי כך שהשוטר גובה ההודעה נאלץ להפסיק את גביית ההודעה).
השוטרים המתינו עם המבקש זמן סביר ואין זה חובתה של המשטרה בהתנהלות כמו שלכאורה התנהל המבקש להמתין מעבר לזמן שהמתינו לקבל הסמכתו. יש לציין כי בשעה 3:32 שוב נערכה למבקש בדיקת נשיפה ושוב לא התקבלו כל קריאות בשל כך שהמבקש לא נשף כהלכה.
4.מעברו של המבקש עולה כי לחובת המבקש עבר פלילי ותעבורתי כאשר עברו של המבקש כולל עבירה של נהיגה בשכרות משנת 2008, ועבירות של נהיגה בפסילה משנת 2008 ומשנת 2010. וסך הכל למבקש 64 הרשעות תעבורתיות.
5.מכל האמור עולה כי לכאורה יש ראיות לעבירת הסירוב ובנוסף ניתן לקבוע לאור העבר כי המבקש בהמשך נהיגתו יהווה סיכון למשתמשים בדרך.
6.אני ער לטענות ב"כ המבקש לעניין השימוע. לא מצאתי ממש בטענותיו הן לגבי הרכב והן לגבי רישיון הנהיגה. נרשמו דברי המבקש ככתבם וכלשונם והשימוע נעשה על פניו כדין.
סיכומם של דברים דוחה את הבקשה לביטול הפסילה המנהלית.
המזכירות תמציא ההחלטה לב"כ המבקש בפקס – 077-2075050.
זכות ערר כחוק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
