בע"ח 51782-10-14 מרגני(עציר) נ' מדינת ישראל
|
בע"ח בית המשפט המחוזי נצרת |
51782-10-14
8.2.2015 |
|
בפני השופט: סאאב דבור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: עדי מרגני (עציר) |
משיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
|
עניינה של החלטה זו הינו, בקשה לקבלת חומר חקירה בהתאם לסעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו – 1996.
תחילה הוגשה הבקשה ביחס לשני רכיבים: האחד, תיקי תלונות קודמות של המתלוננת ספיר עזרן; השני, חוות דעת פסיכולוגית (עיריית חיפה) של מתלוננת אחרת בתיק.
הבקשה הצטמצמה לרכיב הראשון בלבד זאת מאחר ובתגובת המשיבה לבקשה נמסר, כי אותה חוות הדעת הועברה במלואה לידי ב"כ המבקש.
על כן, עניין לנו בבקשה לעיון בחומר חקירה - תיקי תלונות קודמות של המתלוננת. לדידי ב"כ המבקש, עיון בפלט התלונות הקודמות מראה כי המתלוננת ספיר עזרן (להלן: "ספיר") התלוננה או שהתלוננו בשמה, 21 פעמים מאז שנת 2005 ועד לשנת 2014. חלק ניכר מתלונותיה עניינן עבירות-מין. התלונות הנ"ל, ובעיקר נוכח תדירותן ואופיין, מהוות חומר חקירה מובהק אשר יש בו כדי להשליך גם על תלונתה בתיק זה. מכאן, באה הדרישה להעביר לידי ההגנה את מלוא פלטי התלונות, את תיקי החקירה עצמם הכוללים את עדויותיה של ספיר לרבות סיבות גניזת התיקים במקרים הרלוונטיים וכן את כתבי האישום במקרים המתאימים ככל ואלה הוגשו.
ב"כ המבקש סקרה את ההלכה והכללים המנחים בבקשות כגון דא בציינה כי, יש בחומר המבוקש כדי להוסיף ולשפוך אור על גרסת המתלוננת וככזה יש בו כדי לסייע להגנה במלאכתה, מכאן העתירה לגילוי חומר החקירה.
המאשימה טענה, כי פלט התלונות מכיל 21 רישומים מתוכם קיימים תיקים בהם הגישה המתלוננת תלונות בגין עבירות שאין להם כל נגיעה לתיק דנא כגון; עבירות גניבה, תקיפה וכדומה. לדידי המשיבה, אין כל רלוונטיות בין תיקי-החקירה הנ"ל לבין האישום בתיק זה ואין המדובר בחומר חקירה שיש לו כל זיקה לתיק או שיש בו פוטנציאל לסייע בהגנת הנאשם.
באשר לתיקי התלונות בעבירות מין, חמישה במספר; המשיבה התייחסה לכל תיק ותיק בנפרד ואף פירטה את מהות ההליך אשר ננקט לצד תוצאות הטיפול באותו עניין. לדידה, אין המדובר בחומר חקירה רלוונטי שיכול לסייע בידי הנאשם; ומכאן דרישתה לדחות את הבקשה.
תשובה זו לא סיפקה את המבקש והוא עמד על זכותו לעיין ולקבל לידיו העתק של כל חומר החקירה המבוקש.
הבקשה נקבעה לדיון כאשר במקביל ניתנה על-ידי החלטה לפיה, יש להעמיד את חומר החקירה לעיונו של בית-המשפט.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|