- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בע"ח 24881-04-15 ל' נ' תביעות צפת
|
בע"ח בית משפט השלום קריית שמונה |
24881-04-15
18.8.2015 |
|
בפני השופט: מורן מרגלית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: פ' ל' |
משיבים: תביעות צפת |
| החלטה | |
בפניי בקשה לעיון בחומר חקירה בהתאם להוראות סעיף 74 (ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב- 1982 (להלן: "החוק").
רקע כללי:
כנגד המבקש הוגש ביום 10.6.14 כתב אישום אשר במרכזו ניצב אירוע אשר התרחש ביום 6.6.14 בביתה של בת זוגו לשעבר, הגב' מ' כ' (להלן: "המתלוננת"), ואשר נמצא ברח' ************ (להלן: "הבית").
המבקש, כך עולה מעובדות כתב האישום, נהג לבקר את המתלוננת מספר פעמים בחודש ובמועד הנזכר לעיל, בשעה 22:30 לערך, עת היה בביקור בביתה, קיבלה המתלוננת הודעה מידיד שלה בשם ד' ע' (להלן: "ד'").
כעולה מעובדות כתב האישום, בשלב זה, תפס המבקש סכין בידו, עמד מעל המתלוננת, כשהיא על המיטה, ואמר לה: "אני עכשיו הולך להרוג אותך ואחרי שאני הורג אותך אני הורג את עצמי".
בהמשך, כך נטען, אמר המבקש למתלוננת לכתוב הודעה לד' בה יירשם שהיא רבה עם השכנה שלה.
על בסיס האמור לעיל, יוחסה למבקש עבירת איומים, עבירה לפי סעיף 192 חוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
עוד נטען בכתב האישום, כי המבקש פגע במזיד במשקפיים, קרע את נעלי ביתה של המתלוננת באמצעות סכין וכן, שרשרת ובסה"כ נאמדו הנזקים אותם גרם המבקש בסך של 350 ₪.
לפיכך, יוחסה למבקש עבירה של היזק לרכוש במזיד, עבירה לפי 452 לחוק העונשין.
הבקשה:
בפתח הבקשה צוין, כי לאחר האירוע הנזכר לעיל, הוגשו על ידי המבקש מספר תלונות כנגד המתלוננת, לפיכך, עתר המבקש להורות למשיבה להעביר לעיונו את תדפיס תלונותיו וכן, את החומר המצוי בתיקים נשוא תלונותיו אלה.
עוד נטען, כי דווקא המתלוננת היא זו אשר מתנהגת באובססיביות כלפי המבקש אשר מסרבת לאפשר לו להיפרד ממנה ולהמשיך בחייו.
בהקשר זה צוין, כי הטרדותיה של המתלוננת כוללות אף פניה באמצעות הודעות מטרידות, מאיימות ומכפישות לכל מי שמנסה להתקרב למבקש בייחוד אם מדובר באישה אחרת.
לטענת המבקש, החומר המצוי בתיקים אלה מהווה "חומר חקירה" הרלוונטי ביותר לאישום ובעל השלכה מהותית על הגנתו.
מלבד האמור לעיל, עתר המבקש להורות למשיבה להעביר לעיונו העתק מגיליון הרשעותיה הקודמות של המתלוננת הכולל, בין היתר, עבירות אלימות ואלימות כלפי בן זוג וצו מבחן שהוצא כנגדה ואף הופקע.
במקרה דנן, לאור העובדה כי קיימות טענות הדדיות על תקיפה, הרי שלחומר זה נודעת חשיבות רבה להגנתו של המבקש.
כמו כן, עתר המבקש להורות למשיבה להעביר לעיונו את העתקי כתבי האישום, הפרוטוקולים וגזרי הדין מהתיקים בהם הורשעה המתלוננת ובכללם: ת"פ 7491-12-08, ת"פ 9152-02-08 וכן, מת"פ 1970/00.
במסגרת הדיון אשר התקיים בתיק זה ביום 19.7.15, חזרה הסנגורית על האמור בבקשה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
