- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בנק לאומי לישראל בע"מ נ' א.מ. סולטאן בע"מ ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
41673-04-12
28.10.2013 |
|
בפני : יעל אחימן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק לאומי לישראל בע"מ |
: 1. א.מ. סולטאן בע"מ 2. אחמד סולטאן |
| החלטה | |
החלטה
תביעה בסדר דין מקוצר, שהוגשה מטעמו של בנק לאומי (להלן: "הבנק"), כנגד התאגיד "א.מ. סולטאן" בע"מ (להלן: "החברה") וכנגד מנהלה, סולטן אחמד (להלן: "סולטאן") כערב ואלה ייקראו להלן, במשותף ("הנתבעים"), על סך כ- 633,000 ₪, בגין אי עמידה בתנאי האשראי.
בקשת הרשות להגן הוגשה על-ידי שני הנתבעים במשותף ונתמכה בתצהירו של סולטאן.
בא-כוח הבנק הסכים, לאחר חקירה, למתן רשות להגן לסולטאן בטענת הזיוף לבדה, מבלי שהדבר יהווה הסכמה לעניין אמיתותה. עם זאת, עמד בא-כוח הבנק על דחיית בקשת הרשות להגן ביתר הטענות.
באת-כוח הנתבעים טוענת, כי גרסת הנתבעים לא הופרכה בחקירתו הנגדית של סולטאן בשורה ארוכה של נושאים, כמו אי ההפרדה בין חשבונו לבין חשבון החברה, אי חתימתו על גבי מסמכים שעשייתם השפיעה על גובה החוב שנוצר, קיומם של פיקדונות, גביית ריבית חריגה ומימוש בטחונות שלא נזקפו לזכות הנתבעים. לגישתה, לפי ההלכה המשפטית הנוהגת, די באלה כדי להוות הגנה לכאורית לצורך מתן הרשות להגן.
בא-כוח הבנק טוען לעומת זאת, כי הגנת הנתבעים מסתפקת בהפרחת סיסמאות. בדבריו, הדגיש בא-כוח הבנק את אי עמידת הנתבעים בחובת הפירוט, למרות שכל הנתונים שנתבקשו הומצאו להם. בין היתר, הומצאו לנתבעים דפי הבנק וסולמות הריבית. במיוחד נכון הדבר לדבריו, כשמדובר בטענות מסוג תרמית או זיוף הטעונים חובת פירוט מוגברת לפי ת' 78 לתקנות סדר הדין האזרחי.
טענותיהם של הנתבעים הינן אכן טענות בעלות גוון תרמיתי מובהק כמו מעילה באמון, העברת כספים שלא כדין, חיוב בריבית חריגה. ואולם, טיעונים אלה אינם מלווים בכל פירוט שהוא למרות שהנתבעים קיבלו מסמכים שהיה בהם, לו רצו בכך, כדי לאפשר הצגת פירוט מלא או חלקי לכל הפחות.
דומה, כי הנתבעים לא הניחו מידיהם כל טענה אפשרית ואולם, אין בעומס הטיעונים כדי לשנות את תמונת המצב, לפיה לא הוצגו הפרטים המינימאליים הנדרשים לשם עמידה בחובת הפירוט.
חובת הפירוט היא חובה שנועדה לאזן את המשוכה הנמוכה שנקבעה בפסיקה, לצורך מתן הרשות להגן, ויש לדקדק בקיומה. לדעתי, לא עמדו הנתבעים בחובת הפירוט ולכן, יש לדחות את בקשת הרשות להגן שהוגשה מטעמם, למעט חלק טענת הזיוף כאמור לעיל.
ניתנת הרשות להגן בטענת הזיוף לבדה, כלפי הנתבע 2.
תצהירו בעניין זה ישמש כתב הגנה.
ניתן צו הדדי לגילוי ועיון במסמכים, שביצועו יושלם עד ליום 28.11.13.
לאחר השלמתו, תינתנה הוראות מתאימות להגשת הראיות בתצהירים.
מעבר לכך, נדחית בקשת הרשות להגן.
התובע רשאי ליטול פסק-דין על-פי התביעה.
בא-כוח התובע יגיש פסיקתא לחתימה, בתוך 7 ימים מהיום.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לב"כ הצדדים, בדואר רשום.
ניתנה היום, כ"ד חשון תשע"ד, 28 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
