- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בנק דיסקונט חיפה סניף בית הקרנות 11106 נ' לייקין (ספיבק)
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
44064-09-11
28.11.2013 |
|
בפני : אינאס סלאמה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק דיסקונט חיפה סניף בית הקרנות 11106 |
: ספיר (פאינה) לייקין (סביבק) |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפניי תביעה כספית על סך 59,418 ₪ שהוגשה בסדר דין מקוצר על ידי התובע, בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן : "התובע") כנגד הנתבעת, ספיר לייקין (להלן: "הנתבעת") בגין ערבות עליה חתמה הנתבעת, להבטחת החזר הלוואה אותה נטלה בת דודתה גלינה גרוינום (להלן: "החייבת").
2. לפי התובע, לאחר שאישר את בקשת ההלוואה של החייבת והואיל וההלוואה הצריכה ערב, הציעה החייבת את הנתבעת כערבה והודיעה לבנק כי היא מוכנה לחתום על מסמכי ההלוואה. משכך, הועברו מסמכי הערבות להחתמת הערבה בדואר פנימי אל סניף הרצל פתח תקווה שם חתמה הנתבעת על כתב הערבות.
התובע טוען, כי החייבת לא עמדה בחיוביה וכי לאחר הגשת תביעה נגדה, הסתבר שתלוי ועומד נגדה צו כינוס נכסים במסגרת תיק פש"ר 4220-06-11 . משכך, עותר התובע לחייב את הנתבעת בתשלום חובות החייבת על פי כתב הערבות.
3. הנתבעת הגישה בקשת רשות להתגונן מפני התביעה ובהחלטה מיום 09/07/12 (כב' הרשם אפרים צ'יזיק) ניתנה לה רשות להתגונן.
הנתבעת לא הכחישה כי חתמה על כתב הערבות אך טענה כי יש לדחות את התביעה נגדה וזאת מאחר ובהתנהלות התובע בעת החתמתה על כתב הערבות נפלו פגמים רבים וביניהם אי מילוי חובת הגילוי הקבועה בחוק הערבות, תשכ"ז – 1967 (להלן – "חוק הערבות") ובתקנות הערבות, התשנ"ח -1998 (להלן: "התקנות".)
הנתבעת טענה כי לא הוסברה לה מהות הערבות, שיעורי הריבית בהם תחויב ופרטים מהותיים נוספים. בנוסף, לא ניתן לה העתק מכתב הערבות, לא הוצג בפניה הסכם ההלוואה עליו חתמה החייבת וכן לא נאמר לה כי ההלוואה אותה לקחה החייבת, מיועדת למטרת כיסוי יתרת חובה בחשבונות עו"ש.
עוד טענה הנתבעת שהינה עולה מחבר העמים וכי בעת החתימה על הערבות , שליטתה בשפה העברית היתה מוגבלת .
4.הצדדים הסכימו כי יינתן פסק דין מנומק על סמך חומר הראיות ולאחר הגשת סיכומי טענות בכתב, ללא שמיעת עדים.
דיון והכרעה
5.לאחר שעיינתי בכל החומר שהונח בפניי, לרבות בכתבי הטענות ובתצהירים על צרופותיהם, ולאחר נתתי דעתי לטיעוני הצדדים בסיכומיהם, שוכנעתי כי דין התביעה להידחות.
6.אין מחלוקת כי הנתבעת הינה "ערב יחיד" כהגדרתו בחוק הערבות (ראה גם הכותרת לכתב הערבות עליו חתמה הנתבעת).
סעיף 22(א) לחוק הערבות מטיל על נושה חובה לגלות לערב יחיד פרטים רבים וביניהם: סכום הערבות, תקופת חיוב ומועדי פירעון, שיעורי הריבית ועוד.
סעיף 22(ב) לחוק הערבות קובע, כי "נושה יגלה לערב יחיד, לפני כריתת חוזה הערבות, בנוסף לפרטים לפי סעיף קטן (א), את הפרטים הבאים:
(1) היות הערב ערב יחיד או ערב מוגן;
(2) מספר הערבים וחלקו היחסי של הערב בחיוב;
(3) היות הערבות ערבות לחיוב קיים או לחיוב המחליף חיוב קיים;
(4) שיעור הריבית כמשמעות בסעיף 25(א)(2).
7.עיון בכתב הערבות עליו חתומה הנתבעת מעלה כי הסכום (100,000 ₪) לו ערבה הנתבעת רשום במפורש על כתב הערבות וכי כתב הערבות קשור להלוואה שמספרה 470-625384. דא עקא, מלבד פרטים אלו, לא מצויים בכתב הערבות פרטים נוספים שגילויים נדרש ע"פ חוק הערבות, כגון שיעורי הריבית, מועדי התשלום וכו'.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
