בן שאול נ' אלקוני
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
11147-05-10
20.7.2010 |
|
בפני : נאוה ברוורמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רות בן שאול |
: יוסף אלקוני |
| החלטה,פסק-דין | |
החלטה
הנני להורות על תיקון כתב התביעה אשר לפיה הנתבעת תהא הוצאת מלוא בע"מ.
ניתנה והודעה היום ט' אב תש"ע, 20/07/2010 במעמד הנוכחים.
נאוה ברוורמן, שופטת
פסק דין
מונחת בפני תביעה ע"ס של 22,000 ₪ בגין חוזה שנכרת בין התובעת ושותפתה לבין הוצאת מלוא בע"מ, החוזה נחתם ביום 29/10/07.
לטענת התובעת בפועל שולמו 30,000 ₪ לה ולשותפה בגין התחקיר, הכתיבה והעריכה, כמו כן תובעת סכום של 21,500 ₪ בגין תוספת עבור אמנים נוספים שנכללו בספר, דהיינו תוספת של 43 אמנים, זאת ועוד תובעת עבור ביצוע סריקות לצורך הפקת הספר וכן הוצאות משפט.
התובעת טוענת כי עשתה מעל ומעבר בביצוע העבודה כלפי הנתבע.
מנגד טוענת הנתבעת כי היה עליה לשלם סך של 15,000 ₪ בגין העריכה, התחקיר והכתיבה ובאשר לתוספת מספר האמנים עסקינן ב-9 אמנים בלבד דהיינו המדובר בסכום של 4,500 ₪ עבור רכיב זה ואילו עבור הסריקות לא סוכם על תשלום כלל.
יתרה מכך טוענת הנתבעת כי בוצעו שגיאות וטעויות מצד התובעת ואלה גרמו לה נזקים והוצאות מיותרות.
עסקינן בהסכם שנחתם בין הצדדים אשר על פיו סוכם על תשלום של 45,000 ₪ עבור תחקיר הכתיבה והעריכה בהסכם המקורי דובר על תוספת עבור אמנים ובהסכם לא דובר מילה או חצי מילה בגין סריקות.
כבר עתה אומר כי הסכמים צריך לכבד ככתבן וכלשונן.
אכן כפי שהוצג על ידי הנתבעת נערך הסכם נוסף בע"פ בין הצדדים אשר על פי ההסכם החדש הסכום של התוספת של האמנים יהיה בתמורה ל- 119 אמנים.
גם חוזה בע"פ הינו חוזה ומי שנתנה התובעת הסכמתה לחוזה בע"פ כפי שהובא בנספח 2 בכתב ההגנה הרי עסקינן בחוזה לכל דבר ועניין.
לגבי הסריקות, לא ראיתי בהסכם כי היה סעיף שדן בשאלת הסריקות ואף התובעת העידה באולם בית המשפט כי עשתה זאת מתוך רצון טוב ומעבר לנדרש ממנה.
על צדדים שחותמים על חוזה לקחת בחשבון כי יתכן ויצטרכו לעשות עבודות נוספות ואם ברצונם לקבל תמורה עבור עבודות אלה עליהם להגדיר זאת בחוזה.
באשר לשאלת הקיזוז כפי שהעלתה התובעת, לא השתכנעתי כי אכן התובעת לא עמדה בדרישות כלפיה כפי שהעידה באולם בית המשפט, התרשמתי כי ניסתה לעשות מעל ומעבר. וכי כל פניה שהיתה מטעם הנתבעת ניסתה לעשות לשביעות רצונה מה גם שעשתה מעל ומעבר לכתוב בהסכם כפי שהובא בפני, ככתבו וכלשונו.
זאת ועוד, הנתבעת לא הוכיחה בפני את ההוצאות שנגרמו לכאורה מרשלנותה של התובעת. מה גם שקבלתי שלא מצאתי כי היתה כאן רשלנות.
לאור האמור והמפורט לעיל לאחר ששמעתי את טענות הצדדים וכן עיינתי בראיותיהם ושמעתי עדותם בבית המשפט, הנני לפסוק כדלקמן:
עבור הרכיב של העריכה, המלל והתחקיר בסך של 7,500 ₪.
לגבי הרכיב של תוספת האמנים סך של 2,250 ₪.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|