- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בן זקן נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום
|
פש"ר בית המשפט המחוזי באר שבע |
8411-08
25.4.2012 |
|
בפני : אריאל חזק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רחל בן זקן |
: כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום |
| החלטה | |
החלטה
צו כינוס ניתן להגנת החייבת ביום 7.8.08, במסגרתו הושת עליה צו תשלומים בסך של 300 ₪ לחודש. ביום 16.7.09 הוכרזה החייבת כפושטת רגל וצו התשלומים הועמד על סך של 1,000 ₪ לחודש . ביום 24.1.12 הוגשה בקשה לביטול הליכים בעניינה מטעם הנושה, מי עדן בר בע"מ. מתגובת הכונ"ר מיום 1.2.12, עלה כי החל מחודש 6/09 לא טרחה החייבת להפקיד ולו שקל בקופת פשיטת הרגל ומחודש 10/09 חדלה אף מלהגיש את דו"חותיה הכלכליים. יחד עם זאת, החייבת הגישה ביום 3.6.10 בקשה לאקונית להפחתת התשלום החודשי אלא שעד ליום זה טרם פעלה בהתאם להחלטת בית המשפט ולא הגישה דו"חות כלכליים וכל שכן לא תמכה את בקשתה באסמכתאות כדין. החייבת לא טרחה להגיב לבקשה לביטול הליכים בעניינה וכל שכן לא הסירה את מחדליה בהליך, חרף החלטות בית המשפט מיום 28.1.12 ומיום 5.2.12.
הליכי פשיטת הרגל מקנים לחייב הזדמנות לשקם את חייו, במסגרתם נהנה החייב מפריסת חובותיו ומכך שנושיו מנועים מלהתדפק על דלתות ביתו השכם והערב ולנקוט נגדו בהליכי גבייה. יחד עם זאת, שומה על חייב המבקש לחסות תחת הליכי פשיטת הרגל לעמוד בתנאי צו הכינוס. קרוב לשלוש שנים (!) החייבת איננה טורחת לקיים את התחייבויותיה בהליך. ברי לכל בר בי רב, כי התנהגות זו עולה לכדי זלזול בוטה ומופגן בהליך המשפטי, כמו גם בנושיה, עד כדי הכרח בהוצאתה מהליכי פשיטת הרגל.
אשר על כן, הריני להורות כדלקמן:
צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו להגנתה ביום 7.8.08- בטלים.
הכרזתה כפושטת רגל מיום 16.7.09- מבוטלת.
צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייבת יבוטל בתוך 60 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים.
שכרו של הכונ"ר ישולם לפי תקנות 8(א) ו- 15(ה) לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א – 1981.
בתום 60 יום, יחלק הכונס הרשמי את יתרת הכספים לנושים שתביעותיהם אושרו, בהתאם לסדרי הקדימה שבדין ו/או יעביר הכספים ללשכת ההוצאה לפועל.
כל סכום נוסף שיתקבל בחשבון פשיטת הרגל של החייב בשל הפרשי ריבית, ייזקף כשכר טרחת הכונ"ר.
הכונ"ר משוחרר מתפקידו ככונס לנכסי החייב.
ניתנה היום, ג' אייר תשע"ב, 25 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
