בן דוד ואח' נ' אסא
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
2197-06-10
12.7.2010 |
|
בפני : משה סובל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. לירון בן דוד 2. חני-חנה בן דוד אזולאי |
: יוסף אסא |
| החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשתם של המבקשים ליתן להם רשות ערעור על החלטתו מיום 21.5.10, של כב' רשם ההוצל"פ מר אבי כהן.
ב"כ המשיב מסר תגובתו לבקשה.
לאחר עיון בכתבי הטענות ונספחיהן החלטתי לדחות הבר"ע לגבי שני המבקשים.
2.הבקשה שהייתה בפני הרשם הנכבד היתה לשינוי צו חיוב התשלומים שקבע כב' הרשם עמיעד רט בהחלטתו מיום 9.3.10, בהתאם לסעיף 7א. (ו) לחוק ההוצל"פ.
בהתאם לסעיף הנ"ל רשאי חייב לבקש שינוי בצו התשלומים ככל שחל שינוי ביכולתו לפרוע את החוב בתשלומים שנקבעו.
3.החלטתו של כב' הרשם רט מתייחסת למבקש 1 בלבד והחיובים שהוטלו בהחלטה הוטלו רק על מבקש 1, כאשר למבקשת 2 נקבע עם פתיחת תיק ההוצל"פ צו תשלומים מנהלי בסך 1,000 ₪, שלא שונה עד היום ואשר מבקשת 2 לא עמדה בו, ועל כן קבע כב' הרשם כהן בהחלטתו כי כתנאי לזימונה לחקירת יכולת פרונטאלית, לאור בקשתה לשינוי סכום החיוב, תשלום ע"ח הפיגורים סך של 1,500 ש"ח.
בהמשך לדיון שהתקיים בפני כב' הרשם רט הודיעו הצדדים כי כל עוד לא יעמוד מבקש 1 בצו התשלומים לא ינקטו הליכי גביה כנגד מבקשת 2, ומכאן שהצו יכלול את שני המבקשים כיחידה משפחתית אחת, הסכמה זו אושרה ע"י הרשם שנתן לה תוקף של החלטה.
4.יש להחליט לגבי כל מבקש בפני עצמו, גם אם יש קשר בין יכולתם הכלכלית והכנסותיהם והוצאותיהם.
באשר למבקשת 2 לא מצאתי שיש להתערב בהחלטתו של הרשם הנכבד, שכן המבקשת לא שלמה במשך תקופה ארוכה את צו התשלומים המינהלי ולמעשה התעלמה ממנו.
עתה כשמבקשת לשנותו, חסד עשה עמה הרשם כאשר חייבה בתשלום סמלי בלבד מחוב הפיגורים, כתנאי לקיומה של חקירה פרונטאלית ועל כן נדחית הבקשה למתן רשות ערעור לגבי מבקשת 2.
5.באשר למבקש 1 גם לגביו הגעתי למסקנה שאין ליתן לו רשות ערעור.
כב' הרשם רט ערך למבקש חקירה יסודית על בסיסה נתנה החלטתו.
על החלטתו של כב' הרשם רט לא הוגשה בר"ע, ולא מצאתי כי נשתנו הנסיבות מאז מתן ההחלטה באופן המצדיק לקיים דיון בבקשה להפחתת סכום החיוב.
החלטתו של כב' הרשם רט מפורטת ומנומקת והיא המהווה את הבסיס לחיוב, בהחלטה קבע הרשם את הכנסותיו של המבקש ויכולת ההשתכרות שלו, וכן את ההוצאות המיותרות ובעיקר בית המגורים.
טענתו של המבקש כי לא מצא עבודה איננה שינוי נסיבות ובדין נדחתה בקשתו בפני כב' הרשם כהן.
6.הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.
על המבקשים לעמוד בתשלומים שהוטלו עליהם והחלטתי על צו חיוב זמני של 500 ₪ מבוטלת.
המבקשים ישלמו למשיב את הוצאות הבקשה בסך של 1,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.
ניתנה היום, א' אב תש"ע, 12 יולי 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|