- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בכר נ' מדינת ישראל- המשרד לביטחון פנים
|
עת"מ בית המשפט המחוזי ירושלים |
17317-03-13
15.7.2013 |
|
בפני : יגאל מרזל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ניסים בכר |
: מדינת ישראל – המשרד לביטחון פנים |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.העתירה שבכותרת – עניינה החלטת המשיב שלא לחדש את רישיון החזקת כלי הירייה של העותר. בעתירה נטען, שעוד ביום 17.10.2012 הודע לעותר על ביטול רישיון כלי הירייה שהיה בידיו (בשל "תום תוקף"). במכתב נוסף מאותו היום, נקבע שבקשתו של העותר לחידוש רישיונו נדחה בשל "אי עמידה בתבחינים שנקבעו" (נספחים א-ג לעתירה). העותר הוסיף וטען, שהוא הגיש ערר על ההחלטה; אולם הערר לא נדון וגם מכתב תזכורת מיום 26.12.2012 – לא נענה.
2.לאחר הגשת העתירה הגיש המשיב בקשה למחיקת העתירה בגין אי מיצוי הליכים והעותר השיב לבקשה זו.
2.לאחר שעיינתי במכלול החומר שלפניי, מסקנתי היא שאכן דין העתירה להיות מסולקת על הסף בשל אי מיצוי הליכים. כעולה מבקשת המשיב בעניין זה של אי מיצוי ההליכים, בהתאם לנהלי המשיב יש להגיש את הערר על ההחלטה על פי "טופס ייעודי" אשר נדרש להיות מאושר על ידי עורך דין (צורף עותק הימנו). הטופס נועד לשם מסירת פרטים חיוניים ורלבנטיים לשם בחינת הערר באופן ממצה וכולל. עיון בהעתק הערר שצורף לעתירה, מראה שהוא אכן לא הוגש בצורה הנדרשת על ידי המשיב. העותר גם לא חלק על כך שהוא לא הגיש את הערר לפי הטופס הנדרש. גם אם אקבל את טענת העותר שלפיה לא הודע לו על הצורך בטופס ייעודי זה בשום שלב של פניותיו, ומבלי צורך להכריע בכך בשלב זה, עדיין אין בכך כדי להתגבר על הקושי באי מיצוי ההליכים. על הרשות המינהלית לקבל החלטה סופית בעניינו של העותר לאחר שמיצה את דרך הפניה אליה ורק לאחר מכן יש מקום להפעלת ביקורת שיפוטית על ידי בית משפט זה. בעת הזו אין לפני בית המשפט תשתית המאפשרת בירור הטענות לגופן. ממילא, אין גם מקום להבעת עמדה בשלב זה בטענות העותר לעניין זכותו לקבלת רישיון כלי ירייה לאחר שהוא מחזיק לטענתו ברישיון שכזה מזה 45 שנה ובלא כל עבר פלילי. אוסיף עוד ואציין בעניין אי מיצוי ההליכים, שלא באה בתגובת העותר התייחסות לטענת המשיב שלפיה הייתה קבועה פגישה אצל המשיב ליום 7.1.2013 – פגישה שתואמה על ידי העותר – אולם העותר לא התייצב בה. גם בכך יש קושי.
3.במצב דברים זה, דין העתירה להימחק על הסף בשל אי מיצוי הליכים. העותר יוכל לפנות למשיב על מנת למצות את הליכי הערר ושמורות לו כל טענותיו לגופן, לרבות האפשרות לפנות לבית משפט זה לאחר מיצוי ההליכים.
4.העותר גם ביקש בתגובתו את חיוב המשיב בהוצאות. לעניין זה לא בא לפניי פירוט מטעם העותר. אני מאפשר לו להגיש בקשה סדורה בעניין זה ככל שהוא עומד על טענה זו, וזאת עד ליום 1.8.2013. ככל שתוגש בקשה בעניין זה, ואיני מביע בה עמדה לגופו של עניין, יוכל המשיב להגיב לה עד ליום 1.9.2013. התיק לעיוני ביום 2.9.2013.
המזכירות תשלח פסק-דין זה לב"כ הצדדים.
ניתן היום, ח' אב תשע"ג, 15 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
