חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביטול משמורת באופן זמני בשל סרבנות קשר

: | גרסת הדפסה
תיק רבני
בית דין רבני אזורי באר שבע
868053-4
22.2.2017
בפני הדיינים:
1. הרב אליהו אריאל אדרי
2. הרב אבידן משה שפנייר
3. הרב אברהם צבי גאופטמן


- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד שמעון פרץ
הנתבעת:
פלונית
פסק דין זמני

זמני

בפנינו תביעת האב בעניין משמורת והסדרי שהות.

עובדות והליכים

ההורים העומדים לפנינו התגרשו בתאריך כ"ט אייר תשע"ה (18.05.2015) ולהם שלושה ילדים. הבן [ע'], בן כשלוש עשרה וחצי, תלמיד כתה ח' בבית הספר הפנימייתי [...].

הבת [מ'], בת כאחת עשרה, והבת [י'], בת כשבע, לומדות בבית ספר ב[...] עיר מגוריהם.

זה למעלה מששה חדשים הילדים [ע'] ו[מ'] מסרבים לפגוש את אביהם, ומכאן התביעה העומדת על הפרק.

בין ההורים העומדים לפנינו התנהל כמעט כל הליך אפשרי היכול להתנהל בין כותלי בית הדין. נפתחו שמונה עשר תיקים שונים והתקיימו דיונים רבים. במהלך ההתדיינות התגרשו הצדדים בתאריך כ"ט אייר תשע"ה (18.05.2015). בהסכם הגירושין שנחתם ביניהם ביום סידור הגט סוכם כי משמורת הילדים והסדרי הראיה עימם ייקבעו לאחר קבלת תסקיר ונקבעו הסדרי שהות זמניים בלבד.

אם כן, בתקופת הגירושין לא הוגדר מי מההורים כמשמורן וזאת על רקע דרישת כל אחד מההורים כי הוא יהיה המשמורן.

בו ביום בו אושר הסכם הגירושין פנה בית הדין בצו למחלקת הרווחה במקום מגורי הילדים בזמנו, והורה להמציא תסקיר ובו המלצות למשמורת.

בתאריך י"ז בסיון תשע"ה (04.06.2015) התקבל תסקיר. התסקיר כלל המלצות למשמורת זמנית של הילדים אצל אימם וקיום הסדרי שהות עם האב. התסקיר העלה תמונת מצב מורכבת וזו לשונו:

בתאריך ה-2/3/15 התקיימה ועדת מסוכנות בהשתתפות ד"ר אולג שימקו סגן פסיכיאטר מחוזי וד"ר מירי בקר עו"ס מחוזית לס"ד.

התרשמות והמלצות:

חברי הועדה התרשמו מזוג הנמצא בעיצומו של סכסוך גירושין קשה ביותר, בני הזוג עדיין עסוקים מאוד בפרידה, ולבו של הסכסוך הוא חלוקת הרכוש של בני הזוג. בתוך הסכסוך המכוער והאלים מילולית, מלא הכפשות, והקלטות וצילומים נמצאים שלושה ילדים, נבונים ועצובים שמעורבים מאד בנעשה ו"נקרעים" בין נאמנות לאב או לאם וברור מאוד שעקבות הגירושין ישארו זמן רב בנפשם ויפגעו בהתפתחותם הרגשית לאורך שנים.

חברי הועדה לא מצאו כל עילה בדברים שנאמרו בזמן קיום הוועדה על רמת מסוכנות של [האב] (ההדגשה במקור).

ברור לחברי הועדה שככל שימנעו מפגישה משותפת ייטב הדבר לשניהם, כמו כן במידה ויגיעו להסכם בדבר הרכוש יירגעו הרוחות.

בכדי לתת לילדים להרגיש שעדיין יש להם זוג הורים שכל אחד אוהב אותם ורוצה באושרם בדרכו, על ההורים לתקשר ביניהם בעזרת מסרונים בנייד.

הקטינים יהיו כרגע במשמורת זמנית של אמם, ויפגשו את האב כפי שנקבע פעמיים בשבוע אחר הצהריים ביום שאין בו חוג, וכל סופ"ש שני מיום שישי ועד צאת שבת

התסקיר מבטא חשש כבד לפגיעה בילדים בהווה ובעתיד על רקע היותם "קרועים" בין הוריהם. התסקיר גם אינו חושך שבטו מההורים המנהלים הליך גירושין "המכוער, והאלים מילולית, מלא הכפשות והקלטות וצילומים". כמו כן ועדת המסוכנות לא מצאה אישוש לטענות בדבר מסוכנות האב.

בהמשך לתסקיר זה הוגשו בקשות הדדיות לקביעת הסדרי שהות ונקבע מועד לדיון בתאריך כ"ו באלול תשע"ה (09.09.2015).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>