בזרוקוב נ' המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבע

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
25735-04-10
11.11.2010
בפני :
אילן סופר

- נגד -
:
אלכסנדר בזרוקובע"י ב"כ עו"ד ד"ר חמוד
:
המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבעע"י ב"כ עו"ד הילה גולן יוניסיאן
החלטה

החלטה

1.התובע הגיש תביעה להכרה בפגיעה ברגלו מיום 21.5.09 כ"פגיעה בעבודה" על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק").

2.התובע יליד 1968.

3.במועד הרלבנטי, התובע עבד כעובד כללי בחברת א. טולדנו פרויקטים בע"מ.

4.ביום 21.5.09 עסקו התובע, ויתר העובדים, בהקמת פרגולה בבסיס הצבאי בצאלים.

5.בסביבות השעה 19:15 טיפס התובע על סולם לגובה כ- 1.5 מטר. תוך כדי שהתובע היה על הסולם, נטה הסולם הצידה. מעסיקו של התובע צעק לעברו שיזהר, והתובע החל לרדת במהירות מהסולם, בטרם הספיק להגיע לקרקע נפל הסולם והתובע מעד על רגל שמאל.

6.לתובע קיימת בעיה רפואית קודמת ברגל שמאל.

7.במהלך הלילה לאחר הארוע פונה התובע לבית חולים לקבלת טיפול רפואי.

8.מצבו הרפואי של התובע הוא כפי שעולה מהחומר הרפואי.

9.הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה מאחר והתובע הציג גרסאות שונות ולא אחידות בנוגע לאירוע המעמידות בספק את אמינותו.

התובע טען כי חשש לאבד את מקום עבודתו, ועל כן מתוך פחד מסר גרסאות שונות בנוגע לפינויו לקבלת טיפול רפואי.

10.לאחר ששמענו את גרסאות הצדדים מצאנו כי יש מקום למנות מומחה רפואי בתיק לבחינת קיומו של קשר סיבתי בין הארוע בעבודה לפגיעה ברגלו של התובע. נציין כי מהחומר שהוצג בפנינו עולה באופן חד משמעי כי הארוע התאונתי אכן התרחש כפי שמתאר אותו התובע. גרסת התובע לעניין עצם התרחשות האירוע מקבלת חיזוק בעדותו ובהודעתו של המעסיק מר אילן טולדנו, ובעדויות הנוספות של חברתו של התובע והשכנה, שלא נכחו באירוע אולם פגשו בתובע מיד לאחריו. למעשה הגרסאות השונות שמסר התובע מתייחסות רק להשתלשלות האירועים לאחר הנפילה, ולא לעצם הנפילה.

11.הנתבע טען עוד כי במסמכי האשפוז בחדר מיון צוין כי התובע נפל במדרגות. התובע טען כי הרופא שקיבל אותו בחדר המיון היה דובר רוסית, ועל כן שוחח עימו בשפה זו. לטענת התובע המילה בה תאר התובע את הנפילה יכולה להיתרגם כסולם או כמדרגות, ועל כן הרישום אינו מעיד על שוני בגרסה בנוגע לעצם הנפילה. התובע אף הציג בפנינו תדפיסי תרגום של המילה המשותפת בשפה הרוסית למדרגות ולסולם, ודי בכך כדי להסביר את הטעות ברישום.

12.בנסיבות אלו, מקובלות עלינו טענות התובע כי מאחר ואינו דובר עברית כמעט, כשלי השפה בצירוף מצבו הרפואי והמתח מפני אבדן מקום עבודה שמצא רק זמן קצר קודם לכן הביאו אותו למסור גרסאות שונות ביחס לפינוי לבית החולים. ודוק, בכך אין כדי להעלות או להוריד לעניין הקביעה כי התקיים ארוע תאונתי בעבודתו של התובע, אשר כתוצאה ממנו נפגע ברגלו.

13.הבחינה האם הפגיעה ממנה סובל התובע היא תוצאה של אירוע זה היא בחינה רפואית, ולצורך כך יש מקום למנות מומחה רפואי מטעם בית הדין.

14.אשר על כן התיק יועבר למזכירות לקביעת השופט אשר ימנה את המומחה הרפואי מטעם בית הדין.

ניתנה היום, ד' כסלו תשע"א, 11 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.

נציג עובדים- מר יאיר טבת

נציג מעבידים- מר אורן אהרוני

אילן סופר, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>